Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali destek ile yürütülen 2018 Yılı Teknik Destek Programına sunduğu “İleri Derece Bilgisayar Destekli Üretim ve İmalat (CAM) Programı Eğitimi” isimli proje başarılı bulunarak imza aşamasına geldi.

Proje kapsamında 20 kişiye İleri Derece Bilgisayar Destekli Üretim ve İmalat (CAM) Programı Eğitimi verilecek . Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Ümran Öztürk’ün  imzaladığı sözleşme ile başlayan projenin eğitim ayağı  Zonguldak Makine Mühendisleri Odası  eğitim salonlarında gerçekleşecek. Projenin ilk ayağı olan Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat (Cad-Cam) Eğitimi 24 Eylül- 5 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşmiş ve eğitim sonucunda 13 kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştı. Bu eğitimlerin devamı olan proje 2019 yılı Ocak ayında gerçekleşecek.

Teknik destek projesi hakkında bilgi veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir şöyle dedi: 

"Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz ay Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunduğumuz teknik destek kapsamında  gerçekleştirdiğimiz Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat (Cad-Cam) Eğitimi çok verimli geçmişti. 13 kursiyerimiz kendilerini  alanlarında geliştirme fırsatı buldular ve bu eğitimin ileri derecesini de düzenlememizi talep ettiler. Biz de bu talep doğrultusunda yeni bir teknik destek başvurusu gerçekleştirdik. Projemiz kabul edildi ve imzalandı. 2019 Ocak ayı içerisinde eğitimleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Konu ile ilgili olan üyelerimiz Odamıza gelip ücretsiz olacak bu eğitimlere başvurabilirler. Eğitim planı ve takvimi önümüzdeki günlerde duyurulacak, ilerleyen dönemlerde de üyelerimizin kurumsal kapasitelerini arttırmaya yönelik bu tip eğitimleri düzenlemeyi planlıyoruz."