Dortmunt’ta gerçekleştirilen Avrupa Devrekliler Derneği Resepsiyonuna Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu’nun yanı sıra Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaycuma Esnaf Kefalet Odası Başkanı Hayri Kandemir, Devrekli işadamları, Almanya’daki işadamları, Almanya’da faaliyet gösteren sivil-toplum örgütleri, dernek başkanları ve sendika temsilcileri de katıldılar.

Dernek Başkanı Şahin Tabakoğlu ”Herşey Devrek için” Sloganı ile organize ettikleri gecede bölgemizin değerlerini Almanya’da buluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu yaptığı açıklamada; “Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Hayri Kandemir ile Avrupa Devrekliler Derneği’nin davetine icabet ederek düzenlemiş oldukları organizasyona katıldık. Bu vesile ile oradaki iş insanları ile birebir görüşme olanağını da yakaladık. Ayrıca programda birer konuşma yaparak, nerede olursak olalım bölge insanları olarak her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çok güzel çalışmalar yapacağımız da dile getirdik. Avrupa da yaklaşık 100.000 Devrekli var; Almanya’da 630.000 Zonguldaklı yaşıyor ve bunun 580.000’i Gelsen Kihrsen’de yaşıyor. Almanya’daki Maden Ocakları kapandıkdan sonra bu nüfusun çoğu kendi iş yerlerini açmış ve birebir iş hayatına atılmış, başarılı işler yapmaktalar. Ayrıca gördük ki Almanya’nın bir şehrinde ikinci bir Zonguldak oluşmuş durumda. Gurbette olan hemşerilerimizin yaşadıkları ülkelerde güzel yatırımları bulunmakta, kendilerini ve çevrelerinde bulunan potansiyel yatırımcıları bölgemize davet ettik ve olumlu dönüşler de aldık.” dedi.(Haber merkezi)