Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Öz ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kahveci’den oluşan Kardemir heyeti, 08 Ocak 2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı makamında ziyaret etti.

Filyos Liman Projesinin ele alındığı ziyarette, Kardemir, altyapı yatırımlarının tamamlanmasından sonra Filyos Liman Projesinin üst yapısına ve işletilmesine talip oldu.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç gerçekleştirilen ziyarette ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a, heyetimizi kabulleri nedeniyle Yönetim Kurulumuz ve tüm Kardemir ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Filyos’ta çok büyük bir liman projesinin altyapı yatırımları devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda bizzat yatırımları yerinde görmüş ve incelemiştik. Bu liman özellikle Kardemir için çok büyük önem arz ediyor.  Bu yıl tamamlanacak olan Çelikhane yatırımları ile birlikte kapasitelerimizi 3,5 Milyon tonlara taşımış olacağız. Bu üretim için yaklaşık 8 Milyon ton civarında hammadde ve mamul malzeme elleşleyebileceğimiz bir limana ihtiyacımız var. Yine bilindiği gibi Kardemir olarak son 6-7 yıldır liman operasyonlarımızı ağırlıklı olarak şirketimize ayrılan kapasite doğrultusunda Eren limanlarından gerçekleştiriyoruz. Eren Holding Yönetimine şirketimize olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Şirketimizdeki kapasite artışları doğrultusunda gerek ihracatımızda, gerekse ithalatımızda rekabet gücümüzü artırmamız için Filyos Limanı olmazsa olmazımız. Tüm bölge için de büyük önem taşıyan bu liman, aynı zamanda tüm Karadeniz’in dünyaya açılan kapısı olacak, bölgemizi önemli bir ticaret ve sanayi merkezi ve lojistik üssü haline getirirken, ülkemizi de denizcilik alanında bölgesel liderliğe bir adım daha yaklaştıracaktır.

Bu kapsamda Sayın Bakanımıza Filyos Limanının bir an evvel hizmete alınabilmesi için altyapı çalışmaları devam ederken, eş zamanlı olarak üst yapının da ihale edilebilmesi hususunda talebimizi ilettik. Yine altyapının tamamlanmasından sonra yap-işlet modeli ile limanın üst yapısı ve işletilmesine şirketimizin talip olduğunu ilettik ve kendilerini Karabük’e davet ettik.”

Ziyaret, Kardemir heyeti tarafından Bakan Turhan’a şirketin ürünlerinden oluşan bir masa seti takdim edilmesi ile sona erdi.

25 Milyon tonluk kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük Limanlarından biri olan Filyos Liman Projesinin temeli 9 Aralık 2016 tarihinde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılmıştı.