OYAK Yönetimindeki ERDEMİR, özelleştikten sonra Kdz. Ereğli ile tüm sosyal, kültürel ilişkilerini ve katkılarını sonlandırırken KARDEMİR ile Karabük gelişmeyi sürdürüyor. KARDEMİR, Karabük’te spor ve kültür turizminin desteklenmesi amacıyla dün İl Özel İdaresi ve Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü’yle protokol imzalayarak 1 milyon 100 bin TL bağışta bulundu.

Özelleştirmeden sonra OYAK Yönetiminin kontrolüne geçen ERDEMİR, Ereğli ile bağlarını hızla kopartma noktasına getirirken ‘şehre sırtını döndü’ eleştirileri toplumun her kesiminden hızla yükselmeye başladı.

ERDEMİR’in bu tutumu tepki görmeye devam ederken son yıllarda hızla gelişimini sürdüren Karabük’te dün medyaya yansıyan haber Ereğli’de vicdanları sızlattı.

KARDEMİR, Karabük’teki tüm sosyal, kültürel ve yapısal kalkınmada yerini almayı sürdürüyor. Karabük’te spor ve kültür turizminin desteklenmesi amacıyla dün İl Özel İdaresi ve Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü’yle protokol imzalayan KARDEMİR yönetimi, 1 milyon 100 bin TL bağışta bulundu.

İşte medyaya yansıyan o haber:

(İlgili haber linkine buradan ulaşabilirsiniz: http://www.brtv.com.tr/kardemirden-genclik-spor-ve-kultur-turizme-destek/)

KARDEMİR’DEN GENÇLİK SPOR VE KÜLTÜR TURİZME DESTEK

KARDEMİR, Karabük’te Spor ve Kültür Turizmin Desteklenmesi amacıyla bugün Karabük İl Özel İdaresi ve Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ayrı ayrı protokol imzaladı.

Karabük Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Karabük Valisi Fuat Gürel, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Gençlik Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, Hadrianoupolis Kazıları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ersin Çelikbaş katıldı.

Düzenlenen törende ilk protokol Kardemir ile İl Özel İdaresi arasında imzalandı. Eskipazar’da bulunan ve kazı çalışmaları devam eden Hadrianoupolis Antik Kentinin “HAMAM  A  ÜST ÖRTÜ PROJESİ”’nin Kardemir tarafından yaptırılmasına yönelik protokol kapsamında, Kardemir tarafından Karabük İl Özel İdaresine 600.000-TL bağış yapılacak.

KARDEMİR ile Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan “ Karabük’te Spor, Kardemir’le Büyüyor” isimli ikinci protokolle ise Karabük’te çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi, spor kültürünün yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlere yaşam boyu spor alışkanlığı kazandırılması, Karabük Amatör Spor Kulüplerine altyapı oluşturulması, takım sporlarında ve ferdi sporlarda Milli Takımlarımıza sporcu yetiştirilmesi, ulusal alanda Karabük’ün tanınırlığına katkı sağlanması, yetiştirilecek sporcularımızın uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil etmelerinin sağlanması amaçlandı.

Protokol kapsamında Atletizm, Basketbol, Boks, Bisiklet, Cimnastik, Hentbol, Voleybol, Yüzme, Güreş, Eskrim, Taekwando, Geleneksel Okçuluk ve Karete branşlarına yönelik toplam 500.000-TL tutarında spor malzemesi Kardemir tarafından temin edilerek Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teslim edilecek.

Düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, Kardemir’in Karabük’teki birçok sosyal sorumluluk projesine katkı sunduğunu, imzalanan protokoller kapsamında da Karabük’te spor ve turizmin gelişmesine katkı sunacağını belirterek, Kardemir Yönetimine teşekkür etti. Karabük’te uluslararası başarı elde eden 67 milli sporcunun bulunduğuna dikkat çeken Vali Gürel, yapılan desteklerle altyapının daha da güçleneceğini ve bu sayının daha da artacağını kaydetti.

Hadrianoupolis Antik Kentinde ortaya çıkarılmış üç yapıdan biri olan Kilise B yapısının üzerinin kapatıldığını ve ziyarete açıldığını, Kardemir tarafından yaptırılacak olan Hamam A yapısının üzerinin kapatılması ile birlikte bu alanın da ziyarete açılacağını söyleyen Vali Gürel, diğer yapının da Özel İdare Kaynakları ile yapılacağını belirtti.

Protokollere Kardemir adına imza koyan Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç ve Genel Müdür Dr. Hüseyin Soykan da yaptıkları açıklamalarda sosyal sorumluluk faaliyetlerini iş stratejilerinin en önemli unsurlarından biri olarak gördüklerini ve bu kapsamda Yönetim Kurulunun karar ve destekleriyle eğitim, kültür, sanat ve spor gibi farklı alanlarda destekledikleri projelerle toplumsal refahın artırılmasına hizmet etmeye çalıştıklarını, bugün imzalanan protokollerle de Karabük’te sporun ve kültür turizmin gelişmesine destek olmayı amaçladıklarını belirterek, imzalanan protokollerin hayırlı olmasını dilediler.