Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, hükümetin biran önce kurulması gerektiğini savunarak esnafın sorununu dile getirdi.

Küçükali; “Esnaf her gün işyerinde papatya falına bakıyor. Bugün kim dükkanının kepengini indirerek kapattı? Kim kapatmadı? diye.  Seviyor, sevmiyor diye bakılan papatya falının biz sadece kapattı, kapattı, kapattı tarafından açıldı, açıldı, açıldı tarafına geçemedik. Çünkü papatyanın koparacak dalı kalmadığı gibi esnafında tutunacak dalı kalmadı.”

Esnafa verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmediğini belirten Küçükali, “Zonguldak’ta 5 tane milletvekili var. Nerdeler bunlar gören var mı? Bu güne kadar kimin derdini dinlemişler” diyerek siyasetçilerin seçim zamanı oy için kapıları aşındırdığını vurguladı.

“Beş milletvekilimiz var gören var mı?”

Zonguldak’ta 5 milletvekilinin esnafın derdine çare bulmak için çalışmadığını iddia eden Küçükali; “Esnaf her gün işyerinde papatya falına bakıyor. Bugün kim dükkânının kepengini indirerek kapattı? Kim kapatmadı? Diye.  Her gün bir işyeri iflas nedeniyle kapatılıyor. Dükkân açan yok. Seviyor, sevmiyor diye bakılan papatya falının biz sadece kapattı, kapattı, kapattı tarafından açıldı, açıldı, açıldı tarafına geçemedik. Çünkü papatyanın koparacak dalı kalmadığı gibi esnafında tutunacak dalı kalmadı. Bankalar Şubat ve Mart ayları arası büyük gazeteler günde 150 tane icra kanalıyla işyeri satış ilanını çıkarıyormuş. Emlakcılar işlerine yetişemiyor. Türkiye’nin nüfusu 75 milyon, icra dosyaları ise 23 milyonu aşmış. Bunların yüzde 80’i esnaf. Biz esnaflar olarak ne yapmamız lazım. Bize verilen hiç bir sözler yerine getirilmedi.  Ne olacak durumumuz. Esnaf alış-verişsizlikten siftah yapamıyor. Yazıktır. Esnaf, işçi, çiftçi ve köylüyü nasıl düşünmüyorsunuz? Benim bu duruma bir esnaf olarak içim kan ağlıyor. Zonguldak’ta 5 tane milletvekili var. Nerdeler bunlar gören var mı? Bu güne kadar kimin derdini dinlemişler. Ama seçim zamanı geldiğinde oy diye kapımızı aşındırırlar” dedi.

“Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu bamya salatası yemişler”

“Türkiye kan gölüne döndü” diyerek Başbakan ve siyasi partilerin genel başkanlarına seslenen Küçükali; “Şimdi bana derler ki; sen esnafsın bu işlere karışma. Bu vatanda bende yaşamıyor muyum? Ben vergimi veriyorum.  Benim işyerim yok mu? Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyonu kurmak için, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşme yapıyor.  Görüşmeden çıkınca ‘Çok güzel iyi görüşmelerimiz oldu. Birbirimizi çok iyi anladık’ dediler.  Sonuç ne oldu biliyor musunuz? O gün orada yedikleri bamya salatasından bahsediyorlar. Allah aşkına Türkiye elden gidiyor. Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu bamya salatası yemişler. Vatandaş ne yediklerini sormuyor. Yiyin de ama çözüm ne oldu, sorun ne oldu? Neymiş anlaşamamışlar. Birilerinin hırsı uğruna Türkiye veba edilmez.  ” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA