Mumlamaya kilo başına 1 lira ödüyoruz! Manavlar Zonguldak Halinden yakınıyor…

“Pahalı mal satıyorlar, çevre illerin hallerine gidiyoruz”

Son günlerdeki aşırı fiyatlı sebze ve meyve satışının gündemde olması Zonguldak halkını da bezdirdi. Pazaryerindeki satışların bile halkın satın alım gücünün üstünde olması vatandaşı sebze ve meyve alırken zorluyor.

Bu konu üstünde görüşlerine başvurduğumuz manavlar ise pahalılığın bir ölçüde nakliye fiyatlarından kaynaklandığını, aracıların da fiyat artışına neden olduklarını söylediler.

Zonguldak sebze ve meyve halinin de aşırı fiyatlı olduğunu vurgulayan manavlar bu nedenle Bolu, Adapazarı gibi illerin hallerine kendi araçlarıyla gidip oralardan mal aldıklarını belirttiler.

Bu arada yerli köylüden de sebze aldıklarını ama bunların da üretim giderlerini öne sürerek yetiştirdikleri sebzeleri kendilerine pahalı satmak durumunda kaldıklarını sözlerine ilave ettiler.

Meyvelerde “mumlama” diye bir olayın bulunduğunu söyleyen manavlar “yerinde 70-80 kuruş olan portakalı halk daha çok alsın denilerek mumlanıyor ancak bu mumlama işlemi de portakalın fiyatını yerinde 1 buçuk liraya yükseltiyor” şeklinde konuşuyorlar.

(Sermet AKSU)