Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, iyi yönetilemeyen ve heba edilen toplu sözleşme dönemi ile birlikte kamu çalışanlarının hanelerine 2019 yılı gibi 2020 ve 2021 yıllarının da kayıp yazılacağını söyledi.   

Enflasyonun memur maaşlarını erittiğini belirten Bacıoğlu, şunları söyledi:

“TÜİK’in açıkladığı Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE % 0,74 artarken, yıllık bazda yüzde enflasyon %11,84 oldu. Açıklanan bu rakamla birlikte Memurlarımız ve emeklilerimize %1,45 oranında enflasyon farkı ödenecek.

Açıklanan bu rakamlara bakıldığında, enflasyonun yine memur maaşlarını erittiği net olarak görülmüştür. Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelmektedir.

2019 yılında memurlarımız toplamda 2020 yılının Ocak ayı ile beraber sıfır zam almış oldular. Rakamlara bakıldığında, memurlarımız açısından ne büyümenin, ne refah payının, ne de reel bir gelişmenin olmadığı görülmektedir.

İyi yönetilemeyen ve heba edilen toplu sözleşme dönemi ile birlikte kamu çalışanlarının hanelerine 2020 ve 2021 yılının da kayıp yazıldığı bir gerçektir. Ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen kesim olan kamu çalışanları ve emeklilerimizin zam oranlarının revize edilmesine yönelik olarak bir adım atılması zaruri bir hal almıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak gerçekler ortadayken, memuru ve emekliyi “Enflasyona ezdirmedik”  söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir.”

Halkın Sesi