Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a teşvik talebini iletti.
MÜSİAD Zonguldak Şubesinin, Zonguldak’ın önünü açacak proje olarak görülen teşvik konusunda girişimleri devam ediyor. Ziyarete gelen her siyasetçiye teşvikin önemini vurgulayan MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Zonguldak’ta bir dizi incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile 5 veya 6. Bölge teşvik konusunu görüştü. Bakan Yıldız’a Zonguldak için teşvikin önemini ifade eden MÜSİAD Başkanı Salih Yılmaz, en azından 5. Bölge teşviklerinden yararlandırılması talebinde bulundu.
Bakan Taner Yıldız ile görüşmesi hakkında bilgi veren MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “Emeğin başkenti olan Zonguldak’ı yatırımcının da başkenti yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda Zonguldak’ın geleceğinin de teşvikte olduğuna inanıyoruz. Komşu illerimizdeki 4.bölge teşvik farkından yatırımcı Bartın, Düzce ve 5.bölge teşvik farkından ise Bolu’yu tercih ediyor. Bu durum hem üretim yapan işadamları ve sanayicileri hem de girişimcilerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Zonguldak şuanda teşvikte 3. Bölgede, 5 veya 6. Bölgeye getirilmesi durumunda istihdam ve yatırım patlaması yaşanacak ve Zonguldak adeta uçacaktır” dedi.