Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, gerekli tedbirler çerçevesinde pazar yerlerinin sürekli açık tutulması gerektiğini ve köylü pazarının kurulmasını istedi.

Topaloğlu, şunları söyledi:

Kentimizde pazarların kapalı olması veya sürekli olarak tarih değişikliğine gidilmesi, Tüketicilerimizin pazardan tam olarak faydalanmasını engellemektedir, Diğer yandan zincir marketler lehine haksız rekabet yaratmaktadır. Tüketicilerimiz zorunlu olarak marketlerden alışveriş yapmak zorunda kalmaktadırlar. Bu aynı zamanda marketlerde aşırı yoğunluğa neden olmaktadır. Marketlerin özellikle fiyatları tek başına keyfi olarak belirleme olanağı sunmaktadır. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Pazarlar gerekli önlemler alınarak eski zamanlarına göre açılmalıdır.

Diğer bir konu Köylü pazarıdır .Köyde yaşayan Vatandaşlarımız taze ve kısmen organik meyve sebze üretmekte; Bunları biz tüketicilere sunmak istemektedirler. Bu nedenle köylü pazarı açılmalı sadece köylü üreticilerimizin ürünlerinin kendi ürünlerinin satışına izin verilmelidir."

(Halkın Sesi)