Ekonomik kriz nedeniyle sebze meyve fiyatları çok yüksek malum.

Uyanık satıcılar etiket üzerinden vatandaşları kandırıyorlar.

Çarşıda pazarda ben de şahit oldum.

Mesela çilek…

Uzaktan 5 TL yazısını görüyorsunuz, tezgâha yaklaşıp tam “1 kilo çilek alabilir miyim” diyeceğiniz sırada, etiket üzerindeki (yarım kilo) ibaresini görünce şok oluyorsunuz.

Bu düpedüz tüketiciyle alay etmektir.

SELİM ALAN’A ÇAĞRI

Nitekim, Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu konuyu gündeme getirdi. Vatandaşı kandıranlar hakkında yasal işlem yapılmasını isteyen Topaloğlu, şunları söyledi:

“Yüksek fiyatlar nedeniyle bazı açıkgöz satıcılar, etiketlere yarım kilo yazarak (yarım yazısı çok küçük yazılmakta uzaktan okunma imkanı yoktur) vatandaşı kandırmaktadır. Bu durumla karşı karşıya kalan tüketicilerden yoğun şikâyet gelmektedir.
Özellikle ilimiz merkezinde yakın ilçelerimizde bu sorun yaşanmaktadır. Bazı tüketicilerimiz bu nedenle satıcılarla sorun ve tartışma yaşamaktadır. Bu tüketiciyi aldatan bir durum olup 6502 sayılı tüketici yasası etiket yönetmenliğine aykırıdır. Bu yanıltmaları yapanlar hakkında gerekli işlem yapılmalı vatandaşın aklıyla alay edilmemelidir. Başta yerel yönetimler olarak ilgili kurumlar harekete geçmelidir”

Sayın Topaloğlu’na, halkın talebini dile getirdiği için teşekkür ediyoruz.

Belediye başkanı Selim Alan’ı da göreve davet ediyoruz.

1 MAYIS

1 Mayıs İşçinin ve Emekçinin bayramı…

Emek çok kutsal.

Her ne kadar fikir işçisi olarak bizlerin de 1 Mayıs’ta eğlenme ve dinlenme hakkımız olsa da…

1 Mayıs biz gazeteciler için çalışma ve yoğun emek sarf etme günüdür. Herkesin eğlendiği gün, bütün etkinlikleri duyurmak bizlere düşer.

Üniversitede gazetecilik mesleğinin özveri isteyen sıra dışı bir meslek olduğunu söylerlerdi.

Hakikaten insanların tatil moduna geçip eğlendiği bir zaman diliminde, gazetecinin tam da görevi başlıyor. Olsun, yine de biz mesleğimizi seviyoruz. 

Alın teriyle, emeğiyle helal rızık peşinde koşan bütün işçilerin 1 Mayıs Bayramı’nı kutluyorum.