Polat Türkmen’den Tarım OSB Müjdesi!

“Ödenekler çıktı, kazma vurulacak”

 

Çaycuma ilçesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için sona gelindiğini açıklayan AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, bu yıl içinde ilk kazmanın vurulacağı müjdesini verdi.

Çaycuma İlçesinde 524.000 m² alanda Tarıma Dayalı İhtisas Sera bölgesini kuracaklarını dile getiren Polat Türkmen OSB alanında her biri en az 25.000 m² olan ileri teknolojik seralar, sebze kurutma tesisleri, seracılık eğitim merkezi, fuar alanı ve AR-GE merkezi kurulacağını belirterek şu görüşlere yer verdi; “Tarım Bakanlığımızca, bu proje kapsamında Çaycuma’mıza yol, su, elektrik, kanalizasyon, telekomünikasyon gibi altyapılar için 30 Milyon TL yatırım yapılacağı müjdesini vermek istiyorum.

Ayrıca altyapı bittikten sonra üstyapı sera yatırımları için 150 Milyon TL yatırım yapılacağını, bu yatırımında büyük bir kısmının Bakanlığımız tarafından destekleneceği için mutluluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu projemiz tarafımdan yatırım programına alınan ilk TDİOSB projesi olduğundan dolayı bende yeri çok farklıdır. Projemizin her aşaması tarafımdan titizlikle takip edilmektedir.

Bakanlığımızca bu projemizin imar ve parselasyon planlarının onaylandığının müjdesini vermek istiyorum. Ayrıca hedefimizin 2020 yılında ilk kazmayı vurmak olduğunu ilk kez burada açıklıyorum. Hayalimize ortak olan ve bizimle birlikte bu yolda yürüyen, katkı ve desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese teşekkür ediyor, bu projemiz ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” (Haber Merkezi)