Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şubesi’nin daveti üzerine iş insanlarıyla bir araya geldi. Ereğli’nin ve Belediyenin durumu ile yapmayı planladığı çalışmalar hakkında iş dünyasına bilgi veren Posbıyık “Ereğli’yi rahatlattık, kötü gidişe sınır çektik, durdurduk. Hızla hamle yapmaya çalışıyoruz ve belediyeyi hem kaynak yönünden hem de belediyecilik yönünden geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

MÜSİAD Kdz. Ereğli Şubesi’nin Dost Meclisi toplantısına Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuk oldu.

MÜSİAD Şube Başkanı Aldülkadir Çınar, önceki dönem şube başkanları, MÜSİAD üyesi AK Parti önceki dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, ilçenin önde gelen sanayicileri ile bir çok iş insanının bulunduğu toplantıda 2 saate yakın ilçe gündemi değerlendirildi.

“MÜSİAD HER ZAMAN YANINIZDA”

MÜSİAD Şube Başkanı Aldülkadir Çınar, MÜSİAD olarak geçmişten bu yana Başkan Posbıyık ile iyi ilişkiler içinde olduklarını belirterek iş dünyası olarak Başkan Posbıyık’ın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Toplantıya katılımı için Başkan Posbıyık’a teşekkür eden Çınar “Tecrübelerinizle Ereğli’ye güzel hizmetler yapacağınıza inancımız tam. MÜSİAD’ın tüm etkinliklerinde yanımızda oldunuz. Dost Meclisi Üyesi arkadaşlarımızla tecrübelerinizi paylaşmanız ve Ereğli için düşüncelerinizi hasbıhal etmek için davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Ayrıca ilçenin orta ölçekli sanayi sitesi ihtiyacı, üniversite çalışmaları, trafik ve otopark sorunu, alt yapı sorunları, Erdemir ile ilişkiler, tersaneler bölgesi, turizm çalışmaları, marina ve yat projesi, bölgesel ihtiyaçların analiz ve raporlama merkezi gibi konularda görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz” dedi.

“EREĞLİ’NİN KÖTÜ GİDİŞİNE DUR DEDİK”

Tekrar göreve gelmekle Ereğli’de kötü gidişe dur dediklerini söyleyen Başkan Posbıyık, belediyenin ve Ereğli’nin durumu ve yapmayı planladığı çalışmalar hakkında iş dünyasına bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Posbıyık, MÜSİAD’ın bu davetine teşekkür ederek “Ereğli’de katma değer yaratan çok değerli iş insanlarımızla beraber olmaktan mutluyum. Bugüne kadar MÜSİAD toplantılarını kaçırmamaya çalıştım, beni ve arkadaşlarımı davet ederek ‘Şehir hakkında karşılıklı konuşalım’ demeniz benim için çok önemli ve özel” dedi.

Posbıyık özetle şunları söyledi:

“Ereğli’nin geleceği için hiç siyaset yapmaya niyetim yok. Arkamızda sadece hoş bir seda bırakmak istiyorum. Evet bir partinin mensubuyum ama asla Ereğli için partisel olarak olaya bakmıyorum. Şu an belediyede çalışan insanların yüzde 70’i AK Partili’dir. 400 tane fazla adam almışlar işe... Amcaoğlu, teyzeoğlu, yengeoğlu... Ay sonunda maaş ödemekte güçlük çekiyorum. Türkiye’nin en zengin belediyesiyken Ereğli belediyesi şimdi Türkiye’nin en fakir ilçe belediyelerinden biri haline gelmiş. Bununla kalmamış ERDEMİR’den 40 yıldır aldığımız 500 milyarlık hava gazı tüketim vergisi kesilmiş. Bu asfalt, su, yol, parke, istinat duvarı yatırımlarını yaptığımız çok önemli bir paraydı. Belediye savunulmamış ve bu para da kesilmiş. Bu 12’nci ayda kesilmiş biz Mart’ta seçime girdik. Bunu ‘seçimde aleyhimize olur’ diye piyasaya duyurmamışlar, biz belediyeye geldikten sonra öğrendik. Belediyenin 16 trilyon piyasa borcu toplamda İller Bankası ödemeleriyle birlikte 56 trilyon borcu var, bunlarla beraber yürümeye çalışıyoruz. Hiçbir yararımız olmasa da belediyeye gelişimiz belediyenin kötüye gidişini engelledi. Mesela 18’inci madde uygulamalarında vatandaşın yerini dere kenarına atmışlar. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak hakkıyla, hukukuyla olacak. Ondan dolayı Ereğli’yi rahatlattık, kötü gidişe sınır çektik, durdurduk. Hızla hamle yapmaya çalışıyoruz ve belediyeyi hem kaynak yönünden hem de belediyecilik yönünden geliştirmeye çalışıyoruz.

-EREĞLİ’DE İYİ BİR UYUM YAKALANDI-

Bölgede orta ölçekli sanayi sitesini Kaymakamımızla birlikte görüşüyoruz. Perşembe günü buraya sayın Valimiz gelecek. O gün tersanelerin altındaki dağın altını göstereceğiz. Bu konu artık Ereğli için şart oldu.

Ereğli’de iyi bir uyum yakaladık. AK Parti İlçe Başkanı, Milletvekili Polat Bey ile gayet iyi bir diyalogumuz var. Kaymakam bey ve Vali beyle de iyi bir diyalog devam ediyor. Üniversite çalışmaları için bugüne kadar hep yanlış bilgiler piyasaya veriliyordu. Herkes siyasi olarak bir haber uçuruyordu. Artık onlara son verdik ve çok ciddi inanılmaz çalışmalarımız var ama demeç vermiyoruz. Zaman zaman Fatih Bey demeç verir ama ben vermiyorum, bir oyunbozanlık olur diye vermiyorum. Ama benim imar departmanım tamamen bu projelerle uğraşıyor. Hem büyük kampus alanı hem de fakülteler konusunda çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımız ve Sayın Valimiz öncülüğünde çok iyi yol aldık.

-KENT MEYDANI VE TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK-

Trafik ve otopark sorunu için çalışmalarımız var. Kent Meydanı projesini hazırlamış vaziyetteyiz. Altına otopark üstüne büyük bir belediye binası yaptıracağız. 15 gün evvel İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 6 profesör geldi. Hem ulaştırma hem de yapım imar, mühendis profesörü. Kendileriyle 550 bin TL’ye proje anlaşması yaptık. Belediye binasını çizecekler, otoparkları çizecekler aynı zamanda Ereğli’de trafik sorununu çözecekler. Tek yön uygulamaları yaptığımızda sizlerden de destek istiyorum. Bu trafik sorununu bu sefer çözmek için profesörler ne diyorsa onu yapacağız, geri adım atmayacağız. Ereğli’de belediye meclis üyelerimizle birlikte Allah sağlık verirse iz bırakmak istiyoruz. Bu konuları çözeceğiz, kimsenin şüphesi olmasın.

-LİMAN İÇİN SANAYİCİNİN YANINDAYIM-

Bölge sanayicisinin liman ihtiyacı konusunda ben sizlerin yanındayım. Belediye limanını gerekirse yarın sabah kapatırım. Yeter ki sanayi bölgesinde yeni bir liman yapılsın. Tırlar Ereğli’nin içerisine girmeyecekler böylece. Ayrıca bir de çevre yolu var. Bu da yapılsın Kepez bölgesindeki kazalar azalsın. Belediye Başkanı olarak ne yapmam gerekiyorsa hazırım.

-TURİZMDE GELİŞİMİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ-

Bölgemizin turizm potansiyeline sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımız bu konuda çok çaba gösteriyorlar. İlk defa bilimsel bir turizm çalışması gördüm. Zonguldak’tan, Ankara’dan yetkililer geldi. Ben bugüne kadar Ereğli’yi elimden geldiği kadar tanıtmaya çalıştım.  Şimdi eski belediye binasının oraya 5 katlı çelik kontriksiyonlu bina için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan cevap bekliyoruz. Gelir gelmez ihaleye çıkılacak, gençler için müzik kültür alanı olacak. Ayrıca çok güzel olacağına inandığım bir Bozhane hamamı yapılıyor. Biz de arka caddeleri ışıklandıracağız. Ardından imzasını atmak bana nasip oldu ilerisindeki Piyale Paşa Konağı Deniz Müzesi olacak. Göztepe’de büyük bir hazırlık yapıyoruz. Çok güzel bir seyir terası projesi hazırladık. Anıtlar Kurulu’ndan onun da iznini çıkarmaya çalışıyoruz. Yani turizmde gelişimi sağlamak için belli durakları çoğaltmaya çalışıyoruz.

-SAHİL DOLDURULACAK-

Marina ve yat limanı... Bu bütün bir proje. Sahil dolduruluyor. İnşallah sayın Kaymakamımız ve Sayın Valimizin Ereğli’ye hediyesi olacak. Ekiplerim deliler gibi buna çalışıyor şu anda. Çok mesafe kat ettik.  Sahil doldurulup üzerine Piramit kafenin oralara bir cami yapılacak. İleride bir tane dalga kıran olacak. Bunun üzerine de restoranlar yapmayı planlıyoruz. Hemen öbür tarafına da iskelelerden oluşan bir marina yat limanı yapmak istiyoruz.

-ERDEMİR İLE KAVGAMIZ YOK, OYAK YÖNETİMİNİN BAKIŞ AÇISIYLA KAVGAMIZ VAR-

Bana kavgacı diyorlar. İnanın yumruk atmasını bilmem. Ama inandığım değerler için sonuna kadar savaşırım. Allah’tan başka hiç kimseden korkmam. Çok tehditler aldım, çok kez polisler yanımda korumalık yaptı. Erdemir’i kalbim kadar seviyorum. Ereğli’de yaşayan herkes de Erdemir’i sever. Ancak bizim derdimiz Erdemir değil, OYAK Yönetiminin Ereğli’ye bakış açısı. Her gün çocuklarınızın ciğerlerinde cevher tozu var. Denizin içerisine atılan pikler. Pik deniz suyuna girdiği zaman cinayet demek. Denizimizde canlı kalmadı. Pikle dolgu yapıyorlar. Dünyada pik denize döküldü deyince havaya sıçrıyorlar. Mesela şimdi yeni Gülüç ırmağının kenarı da pik tozuyla dolu. HES yapmaya karar verdiler, Ereğli’nin suyunu kesecekler. Ben Ereğli halkı için kavga ediyorum, garibanlar için kavga ediyorum. Erdemir’e karşı değil, OYAK Yönetiminin düşüncelerine karşıyız. Çünkü OYAK Yönetimi Ereğli halkına tepeden bakıyor ve adam yerine koymuyor. 6 aydır İktidar partisinin ilçe başkanına randevu vermiyorlar. Özel Endüstri Bölgesi olması için Faruk Çaturoğlu milletvekilliği döneminde bir kanun hazırladı. Erdemir hazırlamış Çaturoğlu’nun sadece ismi var. Bu şu demek Ereğli Belediyesini anahtarını gidip OYAK Yönetimine teslim etmek demek. OYAK Yönetimi Ereğli’nin suyunu çıkarmak istiyor. Yönetim kar edip ortaklarına dağıtıp koltukları korumanın derdinde. Benim mücadelem Ereğli’nin geleceği, Belediyenin geleceği içindir.”

Başkan Posbıyık konuşmasından sonra toplantıya katılan iş insanlarının sorularını da yanıtladı, yapılacak çalışmalarda belediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. MÜSİAD Şube Başkanı Aldülkadir Çınar, Başkan Posbıyık’a katılımı nedeniyle plaket takdim etti.