Barkodlu Naylon Poşetler, Kasalarda Okutulmaya Başlandı, Ücretler Fişe Yansıtılıyor...
Türkiye'de 1 Ocak 2019'da başlayacak naylon poşetlerin ücretlendirmesi sistemine geçiş süreci kapsamında bazı zincir marketler, alışverişte kullanılan barkodlu poşetleri prova kapsamında kasalarda okutarak ücretleri fişlere yansıtıyor... 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle poşet uygulaması resmen başlayacak ve alışverişlerde poşet farkı müşterilere fatura edilecek…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenleme kapsamında 1 Ocak 2019'dan itibaren plastik alışveriş poşetleri, tüm satış noktalarından ücretli temin edilecek.

'ÜCRETTEN DÜŞÜP DÜŞMEDİĞİNE DİKKAT ETSİNLER'

Uzmanlar, tüketicilere çağrıda bulunarak, şu uyarıyı yapıyor: "Bu poşetlerin alınmaması, bunun yerine bez çanta ya da çevre dostu file kullanılması konusunda tüketicilerimizin hassas davranmasını istiyoruz. Kasada okutularak 25 kuruştan satılan poşetlerin ücreti fiş kesilirken iade ediliyor. Bu bir alıştırma, geçiş süreci. Yılbaşından sonra sistem işlemeye başlayacak ve poşetler ücretlendirilecek. Şimdiden yapılan bu ücretlendirmenin gözden geçirilmesinde yarar var. Tüketicilerimiz 1 Ocak'a kadar ürün alırken poşet ücretinin toplam ücretten düşürüp düşürülmediği konusuna dikkat etsinler"

Bu arada marketten markete değişiklik arz eden poşet ücretine vatandaşların dikkat etmesi istendi. Kimi marketlerde 25 kuruştan satılacak poşetin, bazı marketlerde 1 lira olabileceği uyarısı yapılarak, kasada poşet fiyatının sorgulanması istendi. (Haber Merkezi)

Örnek fiş;