Doğu Türkistan protestolarına rağmen, Çinli iş adamları Türkiye ile ticaretten vazgeçmiyor. Zonguldak’a gelen Çinli iş adamları ile 1 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.
Doğu Türkistan eylemlerine rağmen, hem Çinli iş adamları, hem de Türkiye’de faaliyet gösteren firmalar birbirlerinden vazgeçemiyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Çinli iş adamları, Zonguldak’tan 56 ülkeye ihracat yapan Emko Isı ile 1 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Zonguldak ve Türkiye’nin önde gelen radyatör markalarından Emko Isı’yı ziyaret eden Çinli Patrick He ve Sean Ding fabrikayı gezerek bilgi aldı. İki iş adamına Emko Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, Emko Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Faruk Yıldız eşlik ederek üretim hakkında bilgi verdi. İki iş adamı, son teknoloji ile üretilen çelik panel radyatör, havlupan ve kombi hakkında sık sık sorular sordu. Fabrikaya hayran kalan Çinli işadamları ile yıl sonuna kadar 1 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.
YUSUF GÜNAY: “ANLAŞMALARI BOZMAK İSTEYENLER VAR”
İmzaların ardından konuşan Emko Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, “Türkiye ile Çin arasında geniş kapsamlı anlaşmalar var. Bu anlaşmaları bozmak isteyenler var. Çin’in Türkiye’ye silah satmasını istemeyen Avrupa ülkeleri, Doğu Türkistan sorunu varmış gibi gösteriyor. Bizim Çin’de 5 farklı markada vermiş olduğumuz bayilikler var. Bizim bayilerimizden aldığımız bilgilere göre Çin de kalan Müslümanlar dinlerini yaşıyor ve oruçlarını tutuyor. Gazetelerde ve internette yayınlanan fotoğraflar zaman zaman çarpıtılıyor” dedi.
Çinli işadamları Zonguldak’a da hayran kaldı. Yapılan anlaşmaların ardından iki işadamı Türkiye’den ayrıldı.