Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %5,4 arttı

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2014 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %1,6 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %5,6 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış sermaye malı imalatında gerçekleşti

Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %3,6 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek artış kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılmasında gerçekleşti

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %8,0 ile kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılmasında gerçekleşti. Bu artışı %4,1 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) ve %2,7 ile diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı takip etti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek düşüş kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünlerinde gerçekleşti

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş %5,6 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü %5,3 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve %4,3 ile mobilya imalatı takip ediyor.