Türk fındığının en önemli alıcılarından Ferrero’nun sektörde değer zincirini daha mükemmel hale getirmeyi hedeflediği ve bunun için de daha fazla yatırım yapacağı bildirildi.

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın,  Giresun ve Ordu’da görev yapan basın mensupları ile iftarda buluştu. Buluşmaya Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Erdoğan Erişen, Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram, Ordu İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci ile yazılı, sözlü ve görsel basından yerel ve ulusal temsilciler katıldı.

İftardan önce konuşan Bamsı Akın, kendileri için gıda sektörünün sadece ürün kalitesi ve miktardan ibaret olmadığına vurgu yaptı.

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Akın, “Türk fındığı bizim için önemlidir. Fındıkta değer zincirini mükemmelleştirmek için sektöre daha fazla yatırım yapacağız” dedi.

Geçen yıl Ordu’da şirket tarihlerinin oran bazında en yüksek düzeyde fındığını kullandıklarının altını çizen Bamsı Akın; konuşmasında aynı beklentileri Giresunlu üreticiler için de sürdürmek amacında olduklarını belirtti.

Bamsı Akın şunları söyledi:

“Bölgedeki ağırlığımızı bu performans eşliğinde daha da artırmamız gerekiyor. Ferrero, değerli tarım 70’i ziraat mühendisi, 26’sı sosyal çalışma uzmanı olmak üzere diğer yardımcı personelle toplamda 120 kişilik ekiple iyi tarım uygulamalarını model bahçelerle sürdürüp, örnek olmaktadır. Ordu ve Giresun’daki model bahçe sayısını 14’e çıkardık.”

Fındık sektörüne iyi tarım uygulamaları ile verim ve kalite artışı olduğunu, bununla sağlanan geri dönüşten de memnunluk duyduklarını belirten Bamsı Akın; “Uygulamalarımız üreticiler tarafından kabul görüyor. Yeni başvurular geliyor. Bunları çok önemsiyoruz. Gıda sektörü sadece ürün kalitesi ve miktarından ibaret değil. TOÇEV ile yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri ile de, gençlerin fındıkta gelecek olduğuna inanmalarını sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.