BİZ ART NİYETLİ DEĞİLİZ !!!

( CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP )

İzmir'de kemoterapi gören GMİS Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarına mektupla cevap verdi.

Mektubunda, "İnsan gerçekten bazen gördüklerine de duyduklarına da inanamıyor, inanmak da istemiyor" diyen Kolçak, "Bütün bunların üzerine de işçilerden ve sendikalardan gelen açık ve net tepkileri hükümete ve kendisine karşı yapılan art niyetli girişimler olarak nitelendiriyor. Sayın Cumhurbaşkanım, biz çalışanlar ve onların temsilcileri sendikalar olarak geçmişten geleceğe bu ülkenin kalkınması için her türlü bedeli öderken neyin art niyetini güdelim?

Kıdem Tazminatı olayını durup durup çalışanların önüne biz mi yoksa her seferinde değişik isimler altında siz mi getiriyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Hüseyin Kolçak'ın açıklaması şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın dün bir açılış programında yaptığı konuşmayı akşamdan beri değişik haber kanallarında defalarca izledim ve dinledim. Dinlediğim ve izlediğim tüm kanallarda Cumhurbaşkanı'nın söylediklerine bakılırsa neredeyse son bir aydır ülkenin ana gündemine oturan ve çalışanların tüm çalışma şevklerini düşüren mevcut Kıdem Tazminatı Yasa değişiklikleri önerisini hükümet hazırlamamış, kendisinin de bunlardan haberi yokmuş, değişiklik önerileri durup dururken üstelik de bu pandemi sürecinde işveren ve işçi sendikalarından gelmiş havası ya da algısı yaratmaya çalışıyordu.

İnsan gerçekten bazen gördüklerine de duyduklarına da inanamıyor, inanmak da istemiyor.

Bütün bunların üzerine de işçilerden ve sendikalardan gelen açık ve net tepkileri hükümete ve kendisine karşı yapılan art niyetli girişimler olarak nitelendiriyor.

Sayın Cumhurbaşkanım,

biz çalışanlar ve onların temsilcileri sendikalar olarak geçmişten geleceğe bu ülkenin kalkınması için her türlü bedeli öderken neyin art niyetini güdelim?

Kıdem Tazminatı olayını durup durup çalışanların önüne biz mi yoksa her seferinde değişik isimler altında siz mi getiriyorsunuz ?

Hiç bir şekilde gündemde olmayan, üstelik de işverenlerin bile karşı çıktığı İşsizlik Fonu Aidatlarının en az %100 artırılması konusunu torba yasaya koyma isteği ve hazırlığı bizden mi geliyor yoksa sizden mi ?

Kürsüde konuşurken çalışanları korumak adına ağzınızdan bal damlıyor ama iş icraata gelince maalesef bunun tam tersini görüyoruz.

Konuşmanızda işçilikten geldiğinizi söylüyorsunuz ama üzülerek görüyorum ki geldiğiniz yeri hatırlama bile hatırlamıyor çoktan unutmuşsunuz.

Gerçekten çalışanların yanında olduğunuza inanmamızı istiyorsanız çalışanlar adına yıllardır dile getirdiğimiz aşağıdaki taleplerimiz hakkında somut adımlar atmanızı bekliyoruz.

Kıdem Tazminatı konusunda sadece özel sektörde faydalanamayan arkadaşlarımız için mevcut yasaya sendikaların da görüşünü alarak bir madde eklenmesi ve bir daha hiç raftan inmemek üzere gündemden kaldırılması tüm çalışanları rahatlatacaktır.

Tüm çalışanların ortak sorunu olan Gelir Vergisi Kanunun değiştirilerek vergi dilimlerinin çalışanlar lehine değiştirilmesi hem çalışanları hem de ekonominin rahatlamasını sağlayacaktır.

Geçmişteki fonlar ve günümüzdeki İşsizlik Fonu harcamalarındaki yanlışlardan dolayı her türlü fon kesintisi biz çalışanlarda güvensizlik ve alerji yaratıyorken siz bir de Temmuz ayında hazırlanacak torba yasanın içine işsizlik fonu aidatlarının artırılmasını koymayı planlıyorsunuz. Kıdem Tazminatı Değişikliği gibi bunu da derhal torbadan çıkarttırmalısınız.

Bugün Türkiye'de sendikaların önündeki en büyük engel yasalardaki boşluklardan kaynaklı örgütlenme çalışmalarıdır. Çıkartacağınız bir yasa değişikliği ile tüm çalışanlara sendikalı olma zorunluluğu çalışma hayatında ve ekonomide bir çok konuda da rahatlamaya yol açacaktır.

Asgari ücretin gerçek anlamda çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde ve vergi dışına çıkartılması hem çaĺışanları hem de ekonomiyi çok rahatlatacaktır.

Bütün bunlarla beraber çalışma yaşamının tüm sorunlarının taraflarıyla birlikte kamuoyunun önünde açık ve şeffaf bir şekilde görüşülmesi için yıllardır toplamadığınız Ekonomik Sosyal Konsey ve Üçlü Danışma Kurulunu acilen toplamalısınız.

Evet Sayın Cumhurbaşkanım icraat sırası sizde ve bakanlıklarda.

Emeğin ve emekçinin yanında olduğunu söyleyen bir lider yada onun yönettiği hükümet kendini bizlere inandırması için sadece bu konularda somut gözle görülür elle tutulur adımlar atması gerekir ya da gerekirdi.

Yukarıda da belirttiğim gibi biz bu ülkenin kalkınması için her türlü bedeli ödüyoruz ve ödemeye de hazırız ama iş art niyet suçlamasına gelirse böyle bir suçlamayı asla ve asla kabul etmiyoruz. Üstelik yıllardan beri hakların hep bizden gitmesi bazı söylemlerin inandırıcılığını çoktan kaybettirdi.

Siz şimdi bütün bunlara karşı bir çok sebepler, bahaneler ileri sürebilirsiniz , o zaman müsaadenizle son bir soru sorarak yazımı  bitirmek istiyorum:

YAKLAŞIK 19 YILDIR BU ÜLKEYİ ÇALIŞANLAR MI YÖNETİYOR YOKSA SİZ Mİ ????"

(Haber Merkezi)