Türkiye genelinde Burger King, Popeyes, Arby's, Sbarro olmak üzere dört global, Usta Dönerci ve Döner Stop olmak üzere iki ulusal toplam 6 markanın sahibi olan TAB Gıda, hızlı servis restoran zinciri sektörünün lideri olmasının yanı sıra en fazla kadın yönetici istihdam eden şirketler sıralamasında da liderliği zorluyor.

Türkiye’de 25 bin, Çin’deki yatırımlarıyla birlikte toplamda 50 binin üzerinde istihdam sağlayan TFI TAB Gıda Yatırımları, SGK tarafından yapılan değerlendirmelerde, “en çok istihdam”, “en çok kadın istihdamı” ve “en çok engelli istihdamı” sağlayan ilk 10 şirket arasında yer alıyor. Mevcut çalışanlarının yüzde 35′ini kadınların oluşturduğu grup, kadın yönetici sayısı ile de Türkiye’nin ikinci şirketi konumunda.

Türkiye’de en fazla kadın yöneticiye sahip ikinci şirket olmalarının kendilerine büyük bir gurur verdiğini ve aynı zamanda sorumluluk yüklediğini dile getiren TAB Gıda Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Asok, “İş hayatının her alanında cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla kadın çalışanlarımızın her pozisyonda yer almasına önem gösteriyoruz. Şirket içi gerçekleştirdiğimiz eğitim, etkinlik ve mentorlük programlarında da özellikle cinsiyet eşitliğine önem veriyoruz. Kadın-erkek cinsiyet ayrımı gözetmeden tüm aday ve çalışanlarımız için eşit şartlar ve fırsatlar sunuyoruz. Kadın istihdamı ve güçlenmesine yönelik geliştirdiğimiz uygulamalar ve politikalar sonucunda kadın çalışan oranımızı her yıl artırmayı hedefliyoruz” dedi.

TAB Gıda hakkında:

ATA Grubu'na bağlı TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby’s markalarının Türkiye'de münhasır lisans hakkı sahibi ve Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby’s restoranlarının Türkiye’deki işletmecisi ve geliştirme ortağıdır. TAB Gıda bünyesinde Burger King 1995 yılında, Popeyes ve Sbarro markaları ise 2007 yılında faaliyete geçmiştir. TAB Gıda 2010 yılında da Arby's'i bünyesine katmış, 2013 yılında da kendi markası olan Usta Dönerci’yi kurmuştur. Bugün Türkiye genelinde 650’den fazla Burger King restoranı, 80’e yakın Sbarro, 200’ü aşkın Popeyes, 70’den fazla Arby’s, 130’dan fazla Usta Dönerc ve 5 Döner Stop restoranı bulunmaktadır. Hızlı servis restoran zincirlerini bünyesinde bulunduran TAB Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. bugüne kadar pek çok ödül alarak, sektörünün lideri konumundadır.