TTK'ya işçi alımı Resmi Gazete'de... Bölgesel alımın önündeki engel aşıldı...

30 YAŞ İSYANI

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na(TTK) 1500 işçi alımıyla ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Alımların ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, ülke genelini kapsayan işçi alımı yerine bölgesel alım yapılacağı ve bunun kura yöntemiyle gerçekleştirileceği netlik kazandı.

Son düzenlemeyle Zonguldak bölgesinden işçi alımının önündeki yasal engel kaldırılmış oldu. Resmi Gazete yayınlanan değişikliği içeren madde şöyle: “Madde(4) - Kamu kurum ve kuruluşları, işçi taleplerini işçi alımını yapacakları yerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine verir. Ancak aynı anda birden fazla ilde işçi alımı yapacak kamu kurum ve kuruluşları işçi taleplerini bölge veya merkez teşkilatının bulunduğu yerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine verir."    

30 YAŞ ÜSTÜ TEPKİLİ...

İşçi alımının Resmi Gazete'de yayınlanması işsizler için umut olurken, yaş sınırlaması konusu 30 yaş üstü işsizlerin tepkisine yol açtı. 



GMİS BAŞKANI, ‘31 YAŞINDAN GÜN ALMAMIŞ OLARAK BELİRLENDİ’ DEMİŞTİ

30 Ekim tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin, TTK’ya alınacak işçilerin yaş sınırının “31 yaşından gün almamış olmak” şeklindeki açıklaması, büyük umutlarla iş bekleyenleri üzdü.

İŞTE 31 YAŞ SINIRLAMASINA GELEN YORUMLAR…

Yaş sınırlamasının 35 olmasını isteyen vatandaşlar, 30 yaş sınırlamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili habere yorum yapan işsiz vatandaşlar, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Sezer Akın: 31 de fazla, bu yaşta bu memlekette kimse kalmadı, göç etti. 21 yap da belki bulunur”

“Serment Türkmen: Yaş olayı kesinlikle yanlış. Sayın milletvekilleri, özellikle Polat bey orda boşu boşuna oturmayın, aldığınız maaşın hakkını verin. Bu dünyanın öbür tarafı var, hesap vermesi var. Madem yaş sınırı 31, o zaman emeklilik yaşını 50’ye çekin de olmayan adaleti sağlayın. Ben hakkımı helal etmiyorum”

“Zonguldaklı: Oy isterken 31 yaş altı versin bunlara artık. 35 yaşındakiler ev geçindirmiyor, çocukları yok. Bu nasıl bir vicdan? Allah büyük, biz bu söze 35 yaş sözüne karşı oy verdik. Umudumuz vardı o da bitti. Şimdi 35 yaş altı istiyoruz, herkes isyan etsin arkadaşlar”

Sato isimli yorumcu: “Yalancılar”

“Ferdi Mazak: Yaş sınırı 31 yaşı doldurmamış istiyorlar. Seçim zamanı oy istemeyi biliyorlar. 31 yaşını dolduranlar nerde çalışacak? Emeklilik yaşını 65 yapmasını biliyorlar ya ne olacak”

“Zonguldaklı: 35 yaş altı olması lazımdı. Devlet nasıl bir devlet, oyları da 30 yaş altı atsın bunlara”