Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, ilçede faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’nin (Erdemir) satışlarını TL üzerinden yapmasını istedi.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, yıllardır dile getirdikleri dövizle alım satımdan vazgeçilip TL ile alışveriş yapılması taleplerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklenmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. İlçede faaliyet gösteren Erdemir’in yıllardır Dolar üzerinden satış yaptığını ifade eden Tetiker, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Erdemir’in satış ve pazarlamasını Dolar üzerinden yapması tüccarımızı nasıl perişan ettiği ilk defa açıkça görülmüş ve bizim yıllardır bu konuda verdiğimiz haklı mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da destek görmüştür. Geçen zaman, zarar ve kaybolan sermayeleri belki geri getiremeyiz ama işin Türk Lirası ve Türk gücü şahsiyetine dönüşmesi bizi mutlu edecektir. Bu konunun milli mücadele haline getirilmesi pek çok ocağın sönmesinin önüne geçecektir. Erdemir yönetimi de bir an önce ‘2 fakirin ocağı sönmedikten sonra, zenginin bacası tütmez’ prensibinden vazgeçmeli. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyetleri bizleri memnun ettiği gibi, Erdemir’in de bir an önce buradan üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini beklemekteyiz.”
Tetiker ayrıca tüm kurum ve kuruluşların bu meseleye milli pencereden bakıp döviz ile alışverişi sonlandırıp TL’ye dönülmesi çağrısında bulundu.