Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde başlatılan ve Zonguldak’ta kurulması için bir süredir çalışmalar yürütülen  ‘’Test ve Belgelendirme Merkezi’’ ile ilgili olarak 16 Mayıs 2019 tarihinde Ankara’da Türk Standartları Enstitüsü’nde bir toplantı yapılmıştı.

 

Ankara’da yapılan toplantıda tüm kurumların elindeki imkanları ortaya koyacak bir çalışma yapması, sonrasında da Haziran Ayı içerisinde Zonguldak’ta bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda Türk Standartları Enstitüsü’nden yetkilileri İlimize geldiler. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantının ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu, Bülent Ecevit Üniversitesi ve MFA firmaları ziyaret edilerek kurum ve kuruluşların imkanları ve ihtiyaçları yerinde görüldü. İncelemeler sonrasında TSE yetkilileri ve kurum ve kuruluşların yetkilileri Zonguldak Valisi Sayın Erdoğan Bektaş’ı  ziyaret ettiler. Gelişmeler hakkında Vali Bektaş’a bilgi verdiler.

 

İşyeri ziyaretlerine ve Valilik Makamı ziyaretine Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya; TTK Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, Alev sızdırmazlık Şube Müdürü Emel Övünç; MFA Genel Müdürü ve Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği Genel Başkanı Fatih Furtun; TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı Abdullah Haltaş, Direktifler Müdürü Sezai Doğan, Küresel İş Geliştirme Müdürü Nefise Betül Hıdıroğlu, Kimya Laboratuvarı Müdürü Mehtap Şahin, Direktifler Müdürü Ahmet Çekirge katıldı.

 

TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı Abdullah Haltaş; Türk Standartları Enstitüsünün akredite bir kuruluş olduğunu kapasite genişleterek Zonguldak’ta istenilen hizmeti verebileceğini; işin yapılma yöntemine hep birlikte karar verileceğini, Zonguldak’ta bu işin içinde olan kurum ve kuruluşların doğru kurum ve kuruluşlar olduğunu, yapılan inceleme ziyaretlerinin çok faydalı olduğunu, MFA firmasının imkan ve kabiliyetlerinden oldukça etkilendiklerini ifade etti.

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, halen ülkemizde Kişisel Koruyucu Donanım ürünlerini test edecek ve belgelendirebilecek  akredite bütüncül bir laboratuvar bulunmadığını; kişisel koruyucu donanım ürünlerini ve yer altı madencilik ekipmanlarını test edecek ve belgelendirebilecek  bütüncül bir laboratuvara ihtiyaç olduğunu ve bu laboratuvarı Zonguldak’a kazandırmak istediklerini söyledi. Diğer çalışmalarımızda olduğu gibi bu çalışmamızda da yanımızda olan, bizi yüreklendiren Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a teşekkür ediyorum dedi.

 

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş; TSE ile kurum ve kuruluşların yetkililerini Valilik toplantı  salonunda kabul etti. Zonguldak İlinin kişisel koruyucu donanım ürünlerinin ve yer altı madencilik ekipmanlarının hem üretildiği he de kullanıldığı önemli bir merkez olduğunu belirterek, bu ürünlere yönelik bir akredite test ve merkezinin Zonguldak’ta kurulmasının çok faydalı olacağını; Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Toplantı sonrasında ziyaret anısına, TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı Abdullah Haltaş tarafından Vali Erdoğan Bektaş’a plaket takdim edildi.