Türkiye Taşkömürü Kurumu, ceket ve pantolondan oluşan 8 bin 906 takım, madenci elbisesi alımı yapacak. İhale için son teklif tarihinin 8 Ağustos 2016 günü saat 15.00 olduğu belirtildi. Ayrıca aynı ihalede bin 594 adet de ilave madenci pantolonu alımı yapılacağı belirtildi.
Kurumun sitesinde yer alan teknik şartname bilgilerine göre, "Firma elbiseleri her türlü malzeme, işçilik hatalarına karşı kabul tarihinden itibaren 12 ay süre için garanti edecektir. İhaleyi alan firma, imalata geçmeden önce her bedenden bir takım elbiseyi kurumumuza vererek görünüş, şekil ve dikimini gösterecektir. İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Makine ve İkmal Dairesi Başkanlığı elemanlarınca oluşacak komisyonca elbise üzerinde yapılacak inceleme sonucu şekilde veya dikişte değişiklik yapılması gerektiğinde, firmaca düzeltmeler yapıldıktan sonra uygun görüş alan numunelere göre imalat gerçekleştirilecektir. Firmaca verilecek numuneler ile kurumumuzca verilecek uygunluk arasına geçen süreler teslim süresi içindedir" ifadelerine yer verildi.
Elbiselerin en geç 75 takvim günü içerisinde teslim edilmesi gerektiği de genel hükümler arasında yer aldı. Madenci elbiselerinin Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Karadon, Amasra müesseselerine dağıtımının yapılacağı belirtildi. İlave madenci pantolonlarının ise Karadon ve Armutçuk ocaklarına toplam bin 594 adet olarak dağıtımının yapılacağı belirtildi.