Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Sözcüsü Ali Topaloğlu, TTK’ya işçi alımının siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Topaloğlu, şunları söyledi:

“Son günlerde TTK'ya işçi alımı konusu seçim sürecine de denk getirilmesiyle birlikte Sanki iktidar lütuf sunmuş gibi bir algı yaratılmaktadır. Bugün kurumu kapanma noktasına getirmiş, binlerce işçinin emekli olduğu üretimin neredeyse durduğu devasa bir kuruma 1500 işçi alınması çok büyük gelişmeymiş gibi topluma sunulmaktadır.

Siyasi iktidar önceki yıllarda TTK'nın 5 milyon ton kömür üreteceğini ifade etmiştir. Bu üretim düzeyine gelmesi için bırakın 1500 işçiyi 15000 işçi bile yetmemektedir.

Kamu kurumu üretim için elbette işçi alacaktır. Bu üretimin gereğidir. Bu bir lütuf değildir. Sanki ülkeyi yönetenler işçileri geziye getiriyor. Bu arkadaşlarımız yerin yüzlerce canları pahasına çalışacak ülke ekonomisine katkı sunacaklardır. Bugün işsizlik yüzünden insanlar zorunlu olarak çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

TTK yönetimi kurumun üretim politikasını belirlemeli buna bağlı olarak işçi politikası belirlenmeli , ve doğaya uyumlu çevreyi koruyarak işçi güvenliğini sağlayarak üretim yapılmalıdır.

İşçi alımı politik bir malzeme yapılmalıdır.”