Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere 12 eski hükümlü için son gün 29 Haziran 2015 Pazartesi olarak açıklandı.

TTK’ya alınacak olan 12 eski hükümlü işçi için başvuru şartlarını ve işe alımın nasıl yapılacağını açıklayan Demirsu, başvurların 3 gün içinde sona edeceğini vurguladı.

Eski hükümlülerin en az ilkokul mezunu olması gerektiğini ve sadece Zonguldak’ta ikamet edenlerin iş başvurusunda bulunabileceğini belirten Demirsu, “Bilindiği üzere, 4857 sayılı İş Yasası’nın 30’uncu maddesine göre kamu kurumları çalışan işçi sayısının yüzde 2’si oranında eski hükümlüyü istihdam etmek zorundadır. Bu bağlamda ilimizde faaliyet gösteren TTK Genel Müdürlüğü’nce 12 eski hükümlü istihdam edilecektir. Bu işçiler, daimi işçi statüsünde istihdam edilecek olup, yerüstünde çalıştırılacaktır. Bunlardan; 5 kişi meydan ve çevre işçisi, 6 kişi şoför, 1 kişi de iş makinaları operatörlüğünde istihdam edilecek” dedi.

İşe alınacak 12 eski hükümlünün çalışma şartları hakkında da bilgi veren Demirsu, “Meydan ve çevre işçisi sanatında çalıştırılacakların sıcak su kazan ateşçi belgesi, şoför olarak çalıştırılacakların E sınıfı şoför ehliyeti, iş makineleri operatörlüğünde çalıştırılacakların G sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir. Başvurular, 19 Haziran 1025 tarihinde alınmaya başlanılmış olup, 29 Haziran 2015 tarihinde son bulacaktır. Başvuru tarihlerinin son bulması ile eski hükümlü işçi aday listelerinin TTK Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesine müteakip 7 Temmuz 2015 tarihinde noter kurası yapılacak, alınacak işçi sayısının 3 katı tutarındaki sayı üzerinden mülakat yapılacaktır” şeklinde konuştu.