İNTERNET ÜZERİDEN, GÜVENSİZ SİTELERDEN ALIŞVERİŞLER... 

TÜKETİCİLERİ MAĞDUR EDİYOR


Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, tüketicileri internet üzerinden alışveriş konusunda uyardı.

Son günlerde internet üzerinden yapılan alışverişlerle ilgili olarak çok yoğun şikâyetler aldıklarını belirten Topaloğlu, tüm uyarılarına rağmen bazı tüketicilerin daha ucuza ürün almak için mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.

 

Topaloğlu, açıklamasında şu bilgiyi verdi:

 

“Son günlerde, mesafeli satış yöntemiyle internet üzerinden yapılan alışverişlerden yoğun şikâyetler almaktayız. Tüm uyarılarımıza rağmen bazı tüketicilerimiz daha ucuza ürün alacağız diye mağdur oluyorlar. Maalesef internette gördüğü ürünle alakası olmayan ürünler tüketicilere gönderiliyor. Sonradan arandığında telefonlar ve siteler kapatılıyor. 

 

HAKEM HEYETLERİ KARARLARI UYGULANAMIYOR!

 

Tüketici Hakem Heyetleri Bu konuda Tüketici Lehine karar verse bile karşı tarafta muhatap bulunamadığı için sorun çözülemiyor, Mağduriyet devam ediyor.

Tüketicilerimiz, İnternet üzerinden alışveriş yaparken mutlaka güvenli siteler aracılığıyla ürün satın almalıdır.

 

Zorunlu olmadıkça mümkün mertebe kredi kartı numarası verilmemelidir.

Kredi kartı şifreleri kesinlikle verilmemelidir. (Tek seferlik şifrede verilmemelidir.)

İnternet üzerinden alışveriş yaparken, mutlaka ve mutlaka kargo açılmadan kontrol edilmeden ücret ödenmemelidir. Kargo bu şekilde kontrollü olarak istenmelidir. İstediğimiz ürün gelmemişse yerine iade edilmeli kesinlikle ücret ödenmemelidir.

 

Yaşadığımız sıkıntıların başında kargo üzerinde satıcının adresi ve telefonu bulunmamakta, bu da bizleri mağdur etmektedir.

Zorunlu olmadıkça alışverişlerimizi görerek beğenerek yapmak en doğru yoldur. 

İnternet üzerinden alışveriş yaparken siteler ve firmalar araştırmalı, firmalara ilişkin şikayetler alışveriş yapılmadan önce incelenmelidir.(Tüketicilerimiz çoğunlukla alışveriş yapıp mağdur olduktan sonra firma hakkında araştırma yapmakta)

 

İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞLERDE TÜKETİCİLERİMİZİN ÇOK DİKKATLİ DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ.”

 

(Halkın Sesi)