KARDEMİR A.Ş tarafından yapılan açıklamada geçen sene 2.4 milyon ton olarak gerçekleştirilen üretim hedefinin bu yıl 2.5 milyon ton olduğu belirtildi.

 

İşletmeye alınan yeni tesislerle ilgili ihtiyaç duyuldukça yeni istihdamların sağlanacağı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Hedefimiz öncelikli Karabük olmak üzere; yetişmiş, becerili ve kalifiye personeli, ihtiyaç duydukça istihdam ediyoruz. Başta da belirtildiği gibi Kardemir’in stratejik hedefleri bellidir: Cumhuriyetimizin ilk entegre demir çelik fabrikası olan bu tesisleri, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te: bugünden daha güçlü ve rekabetçi kılmak, dünün endişe ve kaygılarını bir kez daha yaşamamak ve sürdürülebilir başarıları yakalamaktır.

Bu hedeflere bugüne kadar Kardemir’den güven ve desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağımıza inanıyoruz”

Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla yöre ve ülke ekonomisine katkı vermeye devam edeceklerini ifade eden KARDEMİR’in açıklaması şöyle:

“Katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla, hem yöre, hem de ülke ekonomisine daha fazla değer katmak, gerek küresel ekonomilerde, gerekse sektör yaşanan gelişmelere karşı Kardemir’i daha güçlü ve rekabetçi hale getirmek, çalışanların, müşterilerin, tedarikçilerin, hissedarların ve toplumun mutluluğunu sağlayarak, sürdürülebilir başarıları yakalamak için samimi ve yoğun bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hisselerinin tamamı borsada işlem gören halka açık bir şirket olarak, paydaşlarımızı eş zamanlı ve doğru bir şekilde bilgilendirebilmek için yatırımdan üretime, çevreden kurumsal sosyal sorumluluğa kadar şirketimizin tüm faaliyetlerini KAP duyuruları ve basın açıklamaları ile ya da, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyor, kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

Buradan bir kez daha belirtmek isteriz ki, Kardemir ölçek ekonomisine uygun şekilde büyümesini sürdürmektedir. Bu kapsamda görülen lüzum üzerine aşağıdaki hususları bir kez daha özet olarak paydaşlarımızın bilgilerine sunuyoruz.

1. Yılda 3.5 milyon ton çelik üreten, dünya ölçeğinde bir KARDEMİR:

2018 yılını 2.4 Milyon ton üretimle geride bırakan şirketimizin bu yılki üretim hedefi 2,5 Milyon tondur. Çelikhanede bulunan 3 konverterimizden ikisi 90’ar tonluk, biri ise 120 tonluktur. 90 tonluk konverterlerimizden biri daha geçtiğimiz ay 120 tona çıkarılmak üzere durdurulmuş ve yenilemeye alınmıştır.

2. Yeşil KARDEMİR:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Karabük Belediyemize verilen taahhütlerimiz doğrultusunda başlatılan ikinci etap çevre yatırımlarımız tamamlanmış ve birçok yeni çevre yatırımı devreye alınmıştır. Şirketimizin çevre faaliyetleri sadece toz emisyonlarının önlenmesine yönelik değildir. Flora ve faunanın korunması ve biyoçeşitliliğin sağlanması için yeşil alan çalışmalarımızda her geçen gün artarak devam etmektedir. Yine, şirketimiz ulusal ve uluslararası birçok çevre projesinin de içerisinde yer almıştır.

Kardemir, küresel bir problem olan iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması amacıyla yürütülen Karbon Saydamlık Projesine (CDP) gönüllük esası ile katılım sağlayan şirketlerin başında gelmektedir. Avrupa Birliği Projesi olan Kimyasal Kazaların Önlenmesi, Müdahale Yöntemlerinin Belirlenmesi Projesi ile Kalıcı Organik Kirletici Stoklarının Bertaraftı ve Salınımlarının Azaltılması Projesinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve yürütücülüğünü Karabük Üniversitesinin yaptığı Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol (EKÖK) Sistemi kapsamında Metal Üretim ve İşleme Tesislerinin Değerlendirilmesi projesinde de proje ortakları arasında yer almaktadır.  Bu nedenle, başmühendislik düzeyinde yönetilen Çevre Faaliyetlerimizi daha etkin yönetmek için Çevre Müdürlüğü ihdas edilmiştir.

3. Ülkemizin bekasına hizmet eden bir KARDEMİR:

Şirketimiz bünyesinde kurulan bir komisyon ile savunma sanayimize çelik tedariki için çalışma başlatılmıştır. Bu amaçla sektördeki birçok kamu kurum ve özel sektör firmaları ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Savunma sanayimizin ihtiyaç duyduğu çeliklerin Kardemir’de sürdürülebilir olarak üretiminin yapılmasını sağlamak ve sektördeki yerlileştirme çalışmalarına katkı vermek en öncelikli konularımızdan biridir.

Yine bilindiği gibi Cumhuriyetimizin 100. yıl hedefleri içerisinde en önemlilerinden birisi de, yerli otomobil üretimidir. Son yıllarda yapılan çalışmalarla, otomotiv sanayi ülkemizin en büyük ihracatçı sektörü haline gelmiştir. Neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt şirketimizin de otomotiv sanayimiz ile bütünleşmesi ve iyi bir tedarikçi konumuna gelmesi şirketimiz için stratejik bir hedeftir.  Bu nedenle savunma sanayii gibi otomotiv sanayi için de şirketimizde bir çalışma grubu oluşturulmuştur. AR-GE Müdürlüğümüz, mevcut altyapımız ve ürün çeşitliliğimiz ile otomotiv sanayisine hangi ürünleri tedarik edebileceğimizi ve otomotiv sanayimizin mevcut ve gelecekteki projelerinde kullanılacak çelik ürünlerini üretebilmek için Kardemir’de nelerin yapılabileceğini çalışmaktadır”