Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti hükümetleri döneminde ekonomi bakanlığının yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Özcan Ulupınar basın danışmanlığından yaptığı açıklamada, 2002-2015 döneminde Zonguldak’ ta 294 farklı yatırım kapsamında Ekonomi Bakanlığının 5,9 milyar TL’ lik yatırım gerçekleştirerek 12.535 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Zonguldak’ın ihracatının 2002 yılında 50 ülkeye 46,5 milyon dolar seviyesindeyken, 2015 yılında bunun yaklaşık 4 kat artarak 104 ülkeye 177,4 milyon dolar olduğunu dile getirdi.

Ulupınar, 2016 yılının Eylül ayı itibariyle 11 farklı yatırım 89,3 milyon TL ile bakanlık tarafından desteklendiğini, ihracatın ve yatırımların her geçen gün arttığını ifade etti.

Hükümete ve ekonomi bakanlığına yapılan yatırımlar ve desteklerden dolayı teşekkür eden Özcan Ulupınar, 2023 hedeflerine ulaşmak için hiçbir fedakarlıktan kaçmayacaklarını, vatandaşın refah ve huzuru için hiç kimseye taviz vermeyeceklerini, Türkiye’ nin müreffeh yarınlara ulaşabilmesi için içerden ve dışardan gelen hiçbir tehdide boyun eğmeden milletin her daim emrinde olduklarını belirterek, Zonguldak için gerçekleştirilen bu hizmetlerin Zonguldaklılar ve Türkiye için hayırlı uğurlu olmasını dileyerek hemşerilerine selam ve saygılarını sundu.