Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü ve KOSGEB Zonguldak İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nde yeni dönemin ikinci eğitimi başladı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın başarılı iş fikri olan girişimcileri ekonomiye kazandırma misyonu çerçevesinde KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilecek eğitimlerin ikincisi Zonguldak TSO Eğitim Salonunda başladı. Kursiyerler eğitmen Murat Karakabak tarafından verilecek ve 4 gün 32 saat sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programını tamamlayarak, sertifika almaya hak kazanacak ve iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler.

Gerçekleştirdiği çalışmalarla her yıl yeni girişimcileri Zonguldak ve ülke ekonomisine kazandıran ZTSO, yılsonuna kadar hayata geçirmeyi planladığı 12 ayrı eğitim programıyla toplamda 300 girişimciye eğitim vermeyi hedefliyor.

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile ilgili bilgi veren Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir "Bölgemizde istihdamın arttırılmasına yönelik atılacak her adımda ve fayda sağlayıcı her projede yer almak en öncelikli amacımızdır. Zonguldak TSO olarak İŞKUR ile yapmış olduğumuzu protokol kapsamında bu sene ki ikinci eğitimimiz başladı. Aralık ayına kadar her ayın son haftası bir girişimcilik eğitimi düzenleyeceğiz. KOSGEB'in getirmiş olduğu yeni düzenlemeye göre bundan sonraki girişimcilik eğitimlerine başvuracak girişimci adaylarının e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor Bu eğitimler ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Girişimci adaylarına 4 gün 32 saat sürecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak ve iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler. Bu destek programı ile bölgemizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Girişimcilik belgesini almaya hak kazanan girişimci adaylarının her zaman yanındayız. Sadece bu belge değil bu belgeyi kullanabilecekleri alanlar yaratma konusunda da Oda olarak çalışmalarımız devam edecek" dedi.