Yüce adalet tecelli etti.
Köşeme bu başlıkla girmek istiyorum. Geçen yıl kıl payı kaçırılan ikinci lig rüyası, bu yıl tecelli ederek Kömürspor bir üst lige çıkarken taraftarını da mutlu etti.
14 sezon Süper Lig’de aralıksız oynayarak bir ekip ol, sonra 2.lig e düş, ardından da kaderin 3. Lig olsun. Onun ardından da mahalli lige kadar düş.
2 sezon önce 3.lige yeniden dönüş yapan Lacivert- Kırmızı’lı ekip 1 yıl aradan sonra 2.Lig’e yeniden yükselerek gerçek hedefine ulaştı.
Düşünebiliyor musunuz? Böyle büyük bir mazisi olan bir takımın bal liginde ne işi var? Kendi kendinizi bu konuda sorgularsanız önünüze neler konur.
Bu sezon sonrası ligi 4.cü sırada bitirerek Play-Off oynama şansını yakalayan ekibimiz, iki ayaklı birinci turda grubun en güçlü ekiplerinden Tirespor’u her iki maçta da yenerek final oynamaya hak kazanırken, Düzyurtspor’u eleyen Kızılcabölük takımıyla final oynamaya hak kazandı.
Grubumuzda yer alan ekipler içeresin de piyasa değeri en fazla olan Tirespor takımının ekip rakamı 3.050.000 euro’ya ulaşırken takımımızın yıl içerisindeki piyasa değeri 1.575.000 Euro olarak açıklandı.
Rakamlar ortada. Bu konunun üzerine çok hassas gittik, başarıyı, fazla para harcayarak elde etmeniz mümkün değil.
İstenilen bir başarıya ulaşmak için önce kent olarak karar vereceksiniz, bir araya geleceksiniz, taşın altına elinizi sokacaksınız.
Yaptıkları büyük önderlikle alınan bu başarıda gerçek pay sahibi olan başta Sayın Valimiz Ali Kaban’a,Sayın Emniyet Müdürümüz Osman Ak’a,sanayicilerimize,iş adamlarımıza kent olarak teşekkür ederiz. Uzun yıllar bekledik bu mutluluğu yaşamak için. Bu birlik ve beraberliği yakalamak için bir hayli zaman harcadık.
Önemli olan sonunda amacımıza ulaşmaktı. Daha sonra tırmanmamız gereken merdivenler var. İnsanlar layık oldukları yerde bulunmalıdırlar.
Bunun için gerekli olan yalnızca birlik ve beraberliktir.
Sezon içerisinde üzerimize oynanmak istenen türlü oyunlar, bizi yolumuzdan çeviremedi. 700km uzaklıkta oynatılmakta ısrar edilen Final maçının yerini hangi gerekçelerle bu kadar uzak olan bir kente aldılar. Anlamak oldukça zor.
Maçlarda seyirci azlığından yakınanlar, neden Karaelmas taraftarlarının önünü kesmek için kota koydular, ama Kömürspor taraftarları otobüslerle Çanakkale şehrine giderek kazanılan bu başarının mimarı oldular.
Kızılcabölük takımını kutluyorum. 6 bin nüfuslu küçük bir beldenin takımı olarak buralara kadar çıkmaları büyük bir başarıdır. Türk futboluna Kızılcabölük takımının örnek olmasını istiyorum.
 
Kızılcabölük Yönetim Kurulu’nu maç sonrası yaptığı  gerçeğe yansımayan açıklamaları için bende kınıyorum. 
Maç sonrası şampiyonluk sevincini teknik adam ve futbolcularla paylaşmak isteyen 700km yol kat eden Kömürspor takımının bu sevincine tahammül edemeyen yöneticinin yaptığı açıklamasında kendilerine şehit ve madenci çocuğu olarak tanıtan taraftarlara dil uzatarak sözde kınamaya çalışan bu kişinin ne yapmak istediğine bir anlam veremedik.
Zonguldak bir madenci kentidir.  Madenlerde ölenler Zonguldak’ın şehitleridir. Şehitlere dil uzatmak size yakışıyor mu?
Bugün yazımı yazmadan önce  Denizli’de yayım yapan bir yerel gazete de iki satır yazı ile ‘Canınız Sağolsun’ başlığını kullanan bu gazetede takımlarına ne derece değer verdiklerini gördük.
Zafer isteyenlerin oldu. Başta Kulüp Başkanı Muhteşem Süleyman Caner’e yönetimine, teknik adamlarına,futbolcularına, doktoruna,malzemecisine, masörünü kutluyorum.Başarılarının devamını diliyorum.