Çin başardı. Tehlikeyi büyük oranda savdı. Biz de başarabiliriz. Türk toplumu 200 kadar ülke içinde kişisel temizliğe çok önem veren ilk 10 ülke arasında yer alır.
 
AB ülkelerinin çoğunda sağlıklı tuvalet bile yok. Artvin ilimize komşu küçük ülkedeki tuvaletleri bir görseniz insanlığınızdan utanırsınız.
 
Bizde kolonya kullanma alışkanlığı on yıllardır zaten var. Sabunu bırakmış değiliz. “Ukala sosyetikler” kolonyayı, sabunu, hamamı, keseyi küçümserdi. Hiçbir özelliği olmayan kimyasal jelleri bir matah sanırdı. Şimdi hepsi gerçek temizlik ürünlerine döndü.
 
Tıp uzmanı olmayan medya çakallarını takip etmeyin, okumayın, dinlemeyin. Hele ki Twitter adlı çöplüğü hiç kale almayın. CIA kuklası FETÖ’nün itleri binlerce sahte hesap ile algı yönetimi (panik) üretmekte…
 
Türkiye’nin çok sorunu vardır. Ancak tıp alanında çok üst seviyede bir ülkedir. Dünyanın her tarafından insanlar ülkemize tedavi olmak için gelmektedir.
 
Dün bir hastaneye gittim. Gözlük camlarımı kontrol ettirdim. Dişimdeki sorunu gösterdim. Bunlar için 1 dakika bile kuyrukta beklemedim. Sağlık çalışanlarının kibarlığı, titizliği olağanüstü idi.
 
Devletin yetkililerinin önerilerini uygulamaktan başka yollara sapmayalım. Enseyi karartmayalım.
 
Ekonomik darlık, sıkışma, kriz de atlatılacaktır.
 
 
Gazlı içecek satmayan lokantacı
 
Bazı insanlar rol modelidir. Örnektir. Liderdir. Öncüdür. Farklıdır. Bu kişilerin ne iş yaptığının çok da önemi yoktur.
 
Kendisini 25 yıldır tanırım. Aramızda ticari bir ilişki, ortaklık söz konusu değildir. 90’lı yıllarda çalıştığım lisenin kantinini 1-2 yıl işletmişti. O zamandan beri selamlaşırız.
 
Mesleğini aşırı bir titizlik içinde yapar. Hayata sıfırdan başlayanlardandır. Son 5 yıldır biraz patronluğa doğru geçiş yapsa da elini mutfaktan hiç çekmiş değildir.
 
Onu yılda 2-3 defa görebiliyorum. Ne zaman bir yazı yazsam, kitap çıkarsam hemen iletişime geçer ve fikrini söyler.
 
Dün akşam da mesaj atarak Corona salgını ile ilgili düşüncemi sordu. Telefon ederek bir kaç konuyu aktardım. Ancak riskli cümleleri yüz yüze söylemek istediğimi iletip işyerine gittim.
 
Son derece nezih tesisinde otururken dış görünüşlerinden çok muhafazakar olduğunu tahmin ettiğim bir aile geldi. Bir köşeye oturdular. Çocukları hiperaktif yapıdaydı (sanırım aşırı şekerli şeyler yediği için). Hemen siparişlerini verdiler. Ek olarak da gazlı içecek (C...) talep ettiler. 
 
Servis elemanı aynen şunu söyledi: “Biz kanseri tetikleyen gazlı içecekleri satmıyoruz. Sadece ayran ve su verebiliriz.” Aşırı muhafazakâr ailenin bazı fertleri “Allah Allah, her yerde satılan şeyler burada niye yok vb.” diye söylendiler. Ardından ayran ile yemekleri acele acele yutup ayrıldılar.
 
Sürekli okuyan, analiz programlarını izleyen Ergün Met farklı, rol modeli bir lokantacıdır. Sıradan, pasaklı esnaflara hiç benzemez. İşyeri sanat müzesi gibidir.
 
Bolu ilinde yaşayan bu insanı tanıyın istedim.