EV AL, SERMAYE OLSUN

Okulların açılmasıyla kiralık konutlara olan talep de artışa geçti, özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak tercih ettiği üniversitelere yakın semtlerde kiralık fiyatlarında bir artış söz konusu.
Türkiye’de 206 üniversite ve toplamda 7.560.371 öğrenci bulunuyor, bu öğrencilerden 4.241.841’i dört yıllık üniversitelerde okuyor. Toplamda 686 devlet öğrenci yurdunun bulunduğu ülkemizde devlet yurtlarında kalan öğrenci sayısı ise 556 bin 611. Öğrencilerin yalnızca yüzde 8,3’ü devlet yurtlarında kalıyor, dolayısıyla özel yurt ve kiralık ev tercih eden öğrencilerin sayısı devlet yurtlarında kalanlara oranla ciddi miktarda fazla. Üniversitelerin yoğun olduğu ve öğrencilerin en çok tercih ettiği semtlerde ise ev kiraları bu nedenle artışa geçiyor.
Üniversite lisans eğitiminin en az 4 sene sürdüğüne vurgu yapan aileler, bir öğrencinin 4 yıl süren lisans eğitimi sonunda ödediği kiranın 70-80 bin TL seviyesine ulaşabildiğini ve bu miktardaki ödemeyle bir konuta sahip olmanın mümkün olduğunu belirtiyorlar.
Olay bu;
Öğrencilere tavsiyemiz;
Babanızın parası varsa size okumaya gittiğiniz yerde bir ev satın alsın,
Okul bittikten sonra da evi satarsınız, size de kuracağınız işte sermaye olur…