Bizim solcu tayfa da bazen beni şaşırtıyor…

Bu gazete bugüne kadar bir kez olsun yalan haberden ceza almadı…

Haber yaparken olaya politik pencereden hiç bakmadık…

İnsanları sağcı-solcu diye hiç ayırmadık…

Siyaseti, kirli ilişkilerine alet eden her kim olursa olsun karşısında durduk!

Zonguldak Belediyesi’yle ilgili yaptığımız haberlerden rahatsız olan malum bir kesim var…

Ne yazık ki bu insanların kaygısı, “şehir zarar görmesinden çok, partilerinin zarar görmesi…

Ya da belediyeden nemalanmaları!

Olaylara at gözlüğüyle bakanların eleştirilerini de dikkate almıyorum…

Çünkü onlar yapılan haberin doğruluğundan çok zülfiyare dokunmasından rahatsız oluyor…

Özellikle Zonguldak Belediyesi’yle ilgili yaptığımız haberlerden hoşnut olmayan bazı parti yöneticileri, sitemlerini kimi zaman bize, kimi zaman ise gıyabımızda dillendirmekten geri kalmıyor…

Ama içlerinden biri de çıkıp sormuyor:

-Yahu arkadaş CHP’li belediyede aynı müteahhitlere neden milyonlarca liralık ihalesiz iş veriliyor?

-Kamuya ait şehir merkezindeki tek sinema neden yıllardır kapalı… Başkan kimden niye korkuyor? Sinemanın kirasını ödemek işletmenin kapalı olması için yeterli sebep mi? O zaman halk otobüsleri de kirayı ödesin ama yolcu taşımasın…

-Aynı ada ve parsel üzerinde adamına göre imar tadilatı yapılıyor mu? Yapılıyorsa neyin karşılığında?

-Başkan Akdemir, belediye üzerinden yapılan ihalesiz taksi durağı dağıtımı sırasında aynı aileye 8 taksi durağı verdi… Bu 8 taksi bir ay sonra 2,5 milyon liraya satıldı… Bu rantın sebebi ne?

-Belediyede çalışan üst düzey yöneticiler, belediyeden ihale alan bir müteahhit tarafından tatile götürüldü mü? O tatilde yaşanlar daha sonra o yöneticilerin önüne koz olarak koyuldu mu?

-CHP için onur meselesi olan deniz manzaralı cami oylamasında şehirden kaçan Akdemir, kime neyin karşılığında söz verdi?

-Belediyenin işlerini fahiş fiyatla sürekli aynı müteahhide verenler, teklif verebilmek için belediyeden davet mektubu isteyenlere neden “Bu belediyeden iş alırsanız para alamazsınız. Biz sizi düşünüyoruz” diyerek gözdağı veriyor?

-Göreve geldiği günden bu yana elle tutulur tek bir iş yapmayan Muharrem Akdemir’in cezaevindeki mafyatik kişilerle ilişkisi ne?

-Belediyede işe gitmeden maaş alan kaç kişi var?

-Daha düne kadar Akdemir’i en sert şekilde eleştiren bir medya kuruluşunun aylardır Zonguldak Belediyesi hakkında tek bir dişe dokunur haber yapmayışının ardında uyduruk işler yaptırılarak kesilen hatırı sayılı faturalar olabilir mi?

-Üretmek bir yana neredeyse parke dizmekten aciz olan Zonguldak Belediyesi’nde sosyal demokrat belediyecilik adına bir tek örnek gösterebilir misiniz?

-Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, basın toplantısında açıkladığı mal varlığının görmek isteyen gazetecilere listeyi niçin vermedi? Listede bilinmesini istemediği bir şey mi var?

-Akdemir, daha önce CHP’li meclis üyelerinin oylarını çalarak başkanlık koltuğuna oturmak isteyen AKP’li Metin Demir’i Belediye Kanunu gereği meclis toplantılarına yeterli katılımı sağlamadığı için üyelikten düşürmek adına neden gerekeni yapmıyor?

-AKP’li meclis üyesi Zeki Çolak’ı son anda kontenjanına alarak CHP’li yapan Akdemir, bu nedenle mi Çolak’ın inşaatlarındaki kaçak katlara göz yumuyor?

-Gerçekten de belediyenin içinde kamu zararına neden olan fareler var mı? Bu kişilerin mal varlığı araştırıldı mı?

Sorular yazsam sabaha kadar uzaaar gider…

Önemli olan yanlışın arkasında durmak yerine CHP’li de olsa yanlışa yanlış diyebilmek!

Aksi halde ne farkınız kalır AKP’nin kan emici hırsız tayfasından!