Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur.

Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse İlimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.

Bu yıl da basın bayramı ve kurban bayramı aynı anda kutlanmaktadır, böyle denk gelmiştir.

Bizler de Kurban Bayramı’nda, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde (ZGC) bir araya gelen çok sayıda gazeteci olarak, yaklaşmakta olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 113. yıl dönümünü de önceden kutladık.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık’ın ev sahipliğinde, Kurban Bayramı’nın ikinci günü cemiyet binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına, kent merkezinin yanı sıra ilçelerden de çok sayıda medya kuruluşlarının imtiyaz sahipleri, yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Akbıyık, Kurban Bayramı ile yaklaşmakta olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 113. yıl dönümünü de bir arada kutlamanın bahtiyarlığını yaşamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

ZGC olarak geleneksel bayramlaşma törenini yerine getirdiklerine dikkati çeken Akbıyık, ‘’İl geneli ilçe başkanlarımız, yönetim, denetim, onur kurulu ve meslektaşlarımız ile birlikteyiz, beraberiz. Aynı zamanda bugün basın bayramı ve sansürün kaldırılışının 113. yıl dönümünü de bayrama denk geldiği için önceden kutluyoruz’’ dedi.

Daha sonra ZGC’de bir araya gelen gazeteciler toplu yemek yedi ve fotoğraf çektirdiler.

Anlamlı bir gün olarak göze çarptı ZGC’de buluşma…