1 PUANI SON DAKİKA DA KURTARDIK 
Zonguldak Kömürspor ilk yarının kapanış maçında Afyonspor karşısında 2 kez geriye düşmesine rağmen 2-2 berabere kalarak 1 puanı kurtardı. 
********
Zonguldak Kömürspor telafi maçı olarak gördüğü Afjet Afyonspor'la saha ve seyircisi önünde Serhat ve Gürkan'ın  golüyle 2-2 berabere kaldı. 
TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor ilk yarının son maçında Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda Afjet Afyonspor'u konuk etti.
Zonguldak Kömürspor sahaya kalede Sinan, Hakan, Onurcan, Cenk, İsmail, Ramazan,Görkem, Serhat,  Muammer, Berkan ve Gürkan 11'ile çıktı.Kulübede ise Muhammet, Atakan, Sezer, Onur, Kaptan, Halil ve Tezcan yer aldı.
İlk yarıyı yenik kapattık
Geçtiğimiz hafta farklı Tarsus mağlubiyetinin telafisi için sahaya çıkan Zonguldak Kömürspor ilk yarıya sağanak yağış ve zeminin elişverişsiz olması nedeniyle istediği gibi başlayamadı. Konuk ekip Afjet Afyonspor, 11'inci dakika da İlker'in golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından beraberlik için yüklenen Zonguldak Kömürspor pozisyonlar yakalasa da sonuç alamadı. İlk yarıda başka gol olmayınca konuk ekip Afjet Afyonspor soyunma odasına 1-0 önde girdi.
İkinci yarıda gol düellosu 
İkinci yarıya biraz daha istekli ve arzulu başlayan Zonguldak Kömürspor, zaman zaman gol pozisyonları bulsa da değerlendiremedi. Zonguldak Kömürspor aradığı beraberlik golünü 75'inci dakika da Serhat'la buldu.(1-1) Ardından konuk ekip Afyon, 81'inci dakika da Oktay'ın golüyle yeniden öne geçti.(2-1) Beraberlik için yeniden yüklenen temsilcimiz Zonguldak Kömürspor 84'inci dakika da ceza sahası içinde  İsmail'in şutunu konuk ekip Afjetli oyuncu İsmetin eline çarptı. Maçın hakemi Erhat Kutlu, golü engellediği gerekçesiyle İsmet'e kırmızı kart vererek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gürkan topu ağlarla buluşturarak beraberlik golünü attı. (2-2) Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca Zonguldak Kömürspor saha ve seyircisi önünde 2-2 berabere kaldı. Zonguldak Kömürspor, Afjet Afyonspor beraberliği ile puanını 23'e yükselterek ilk yarıyı 9'uncu sırada tamamladı. 
Taraftar isyan etti. 
Zonguldak Kömürspor maçının ikinci yarısında taraftar isyan etti. Kırmızı Lacivertli taraftarlar Kömürspor'un 2-1 yenik durumdayken teknik direktör Serkan Afacan'a isyan etti. Taraftarlar ''Söylesene Serkan hoca bu takım niye oynamıyor, ne zaman şampiyonluk hayali kursak kursağımızda kalıyor''diyerek tepki gösterdi. 
1 hafta izin 
İlk yarının tamamlanmasının ardından teknik ekip ve futbolculara 1 hafta izin verildi. Zonguldak Kömürspor ikinci yarı hazırlıkları kapsamında 29 Aralık Pazar günü Antalya'da toplanacak. Kırmızı Lacivertli takım Antalya'da 1 hafta kamp yaparak ikinci yarıya hazırlılarına devam edecek. Öte yandan teknik direktör Serkan Afacan, kamp süresince eksik gördüğü bölgelere transfer yaparak kamp kadrosuna dahil edecek. 
Emre Can Bayram
SAHA: Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu
HAKEMLER: Erhan Kutlu **, Özcan Sultanoğlu **, Harun Reşit **
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan **, Hakan **, Onurcan **, Cenk **, İsmail **, Ramazan **,Görkem **, Serhat ***, Muammer **, Berkan **,  Gürkan ***
AFJET AFYONSPOR: Oktay **, Bayram **, Mehmet **, İsmet **, Aykut **, Nazmi **, Onur **(Dk.90+3 Kaan *), Emre **, İlker **(Dk.63 Aykut*), Ali **, Ahmet **
GOLLER: Dk.75 Serhat, Dk.85(P)Gürkan(Zonguldak Kömürspor),Dk.11 İlker, Dk.81 Oktay Kancı(Afjet Afyonspor)
KIRMIZI KART: Dk.84 İsmet Benli(Afjet Afyonspor)

Beyaz Grupta Toplu Sonuçlar
Kırklarelispor-Yeni Çorumspor: 2-0
Hacettepespor-Tarsus İdman Yurduspor: 4-0
İnegölspor-Amed Sportif: 4-1
Sarıyerspor-Gümüşhanespor: 2-2
Zonguldak Kömürspor-Afjet Afyonspor: 2-2
Şanlıurfaspor-Pendikspor:  1-4
Samsunspor-1922 Konyaspor:2-0
Sancaktepe Belediyespor-Manisa F.K: 4-4
Hekimoğlu Trabzon-Başkent Akademi  FK:2