MHP ADAYLARI MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Çakan, “AKP ve CHP adaylarının vekil olabilmek için daha 10 fırın ekmek yemeleri gerekir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, 2’nci Sıra Adayı Eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve 3’üncü Sıra Adayı Dr. Ahmet Emre Bayramoğlu Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde MHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda ilçenin 83 köyü ile mahalle muhtarlarını bir arada buluşturdu.

 

83 köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda buluşan MHP’nin Zonguldak Milletvekili adayları burada muhtarlara seslenerek, “Her köyde yapmadığımız iş yoktur, az çok herkes bizim ne yaptığımızı bilir, bizler köylere çivi çakmış bir insanız. Sizler için aday olduk ve sizler için çalışacağız.” dediler.

 

ÇAKAN, “KENDİMİ ALDIĞIM YETKİDEN FAZLA SORUMLU TUTTUM”

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında, önce birlik ve beraberliğe değindi. Her köye bir çivi çaktığını belirten Çakan, “Bürokraside mühendislikten Genel Müdürlüğe kadar her kademe de görev yaptım. Birçok görevde bulundum. Burada o görevlerim esnasında bana destek olan benim üzerimde emeği olan kardeşlerim ve ağabeylerim var. Şunu açıklıkla ifade ediyorum ki; bugüne kadar bana verilen bütün görevlerde, kendimi aldığım yetkiden fazla sorumlu tuttum. Yetki ve sorumluluk birbirinden ayrılmaz iki parçadır. Eğer size yetki verildiğinde kendinizi sorumlu tutmazsanız o yetkinin üstesinden gelemezsiniz. Bürokraside mühendislikten Genel Müdürlüğe kadar her kademe de görev yaptım. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüm esnasında Kdz. Ereğli Alaplı şantiyeleri ve kurulmaları dahil, her bir köyde ya bir cami yaptırma, köprü yol, menfez ile ilgili mutlaka bir emeğimiz bir çivimiz vardır.” dedi.

 

ÇAKAN, “FİLYOS’A 757 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILMALI”

Filyos Projesi ile ilgili en büyük barajın temelinin kendi döneminde atıldığını bundan sonra da 4 adet barajın yapılacağını kaydeden Çakan, Filyos’a 757 milyon dolarlık yatırım yapılması gerektiğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugüne kadar başta Filyos Projesi olmak üzere, Filyos Projesi ile ilgili en büyük barajın temelini Köprübaşı Barajı olarak Devrek’te Allah bize nasip etti, ben attım. Bundan sonra yapılacak dört tane daha baraj var. Toplam 757 milyon dolarlık yatırım yapılmalı, bu yatırımları iktidar olursak Allah nasip ederse bütün gücümüzle biz yapacağız. Koalisyon ortağı olduğumuzda aynı şekilde devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ERKMEN, “ZONGULDAK’A HİZMET YAPTIM, BUNDAN GURURLUYUM”

Zonguldak’ta ve çevresinde hizmetlerde bulunduğunu ifade eden MHP Milletvekili Aday Adayı Yavuz Erkmen ise, “Bilindiği gibi ben Safranbolu Kaymakamlığı, Yenice Kaymakamlığı, Bartın Valiliği ve en son olarak da Zonguldak Valiliği görevlerinde bulunarak, bu bölgede hizmet etmeye çalıştım. Daha sonrasında da burada olmadığımız görevlerimizde de buradan yine kopmadık. Burası ile birlikteliğimiz devam etti. Biz muhtar arkadaşlarımızı ailemizin bir üyesi olarak gördük. Kendilerine o şekilde yaklaşmaya çalıştık. Muhtar arkadaşlarımız da bilir ki, hiçbir zaman muhtar amir statüsünde değil de bir dost, bir kardeş yakınlığında olduk. Amacımız buraya hizmet etmekti ve bunun için çalıştık. Sorunların çözümü için buradayız, sorunların çözümü noktasında biz de elimizden gelen gayreti gösteririz. Ben hiçbir zaman kendimi anlatma ihtiyacı duymuyorum. Arkadaşlarımız zaten beni yakinen tanıyorlar.” dedi.

 

 

YENİKÖY, ÇORAK KÖYLERİNDE SEÇİM GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çaycuma ilçesinde yapılan etkinliklerden sonra ilçeye bağlı Yeniköy ve Çorak köylerinde vatandaşlarla buluşan MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan ilk olarak Yeniköy ziyaretinde eski Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu tarafından karşılandı. Burada vatandaşlara seslenen Çakan, Yeniköy’de ve Çorak Köyü’nde Köy Hizmetleri Müdürlüğü ve Bakanlık görevleri zamanında köye çeşitli işler yaptığını belirterek kendisine burada bulunan vatandaşlardan 7 Haziran’da yapılacak olan 25.’inci Dönem Milletvekilliği seçimleri dolayısıyla destek istedi.

 

ÇAKAN, “İKTİDAR VE MUHALEFET ADAYLARININ VEKİL OLABİLMESİ İÇİN 10 FIRIN EKMEK YEMELERİ LAZIM”

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan sayısının giderek düştüğünü ve çalışan işçi sayısının 9 binlere kadar gerilediğini ve giderek kömür ocaklarını, iktidar partisinin kapatmaya ve çalıştırılamayacak hale getireceğini ifade ederek, her iki partinin listelerinde olan milletvekili adaylarının vekil olabilmeleri ve bölgesine hizmet edebilmesi için 10 fırın ekmek yemeleri gerektiğini ifade ederek, “1994’te TTK kapanıyordu. 5 Nisan kararında TTK’nın kapanmamasıyla ilgili o zamanın demokratik kitle örgütleri, hepimiz bir araya geldik, Temsilciler Kurulu’nu oluşturduk ve Tansu Çiller’e gittik. TTK’nın kapanmasını önledik. Şimdi TTK’da 9 bin işçi çalışıyor. Üretim düşüyor, Şu anda TTK’yı kapatma noktasına getirdiler. Seçim yaklaşıyor, listeleri gözden geçirin. Sizler iktidar ve muhalefet partisinin milletvekili adaylarına bir bakın. Hangisi Zonguldak’a sahip çıkacak? Şimdikiler mecliste teşvik yasası çıkarıyorlar, sadece parmak kaldırılıp indiriyorlar. Ben parmak kaldıran ve indiren milletvekili olmadım, olmam da. Elinizi vicdanınıza koyun. Her iki partinin listelerine bir bakın, onlar buraya gelip oy isteseler dahi meclise gittiklerinde sizi bile tanımazlar. Vekil olan kişinin bölgesine hizmet edebilmesi için 10 fırın ekmek yemesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. Çakan, konuşmasının ardından yine coşkulu bir şekilde köyden ayrıldı.