Zonguldak’ın eniştesi TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Bayramda Günaydın Gazetesine verdiği özel röportajda, aileye verdiği önemden bahsetti.

“100'ÜNCÜ YILDA BAŞKAN OLMAK GURUR VERİCİ”

TBMM Başkanlığı görevine tekrar seçilen AKP Tekirdağ Milletvekili, Anayasa Profesörü, Zonguldak’ın eniştesi Mustafa Şentop, Bayramın son günü Günaydın Gazetesine kapılarını açarak özel röportaj verdi.
Günaydın muhabiri Tuğba Kalçık’ın sorularını cevaplayan Şentop, “En önemli vazifem aileme karşı sorumluluğum” dedi. Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinin saygın ve önde gelen ailelerinden, Emeksiz marketler zincirinin sahibi merhum Hacı Molla İbrahim Emeksiz’in büyük kızı ile evli olan Mustafa Şentop’un tekrar TBMM Başkanı seçilmesi ilimizde sevinçle karşılanmıştı. Şentop röportajda; “Birinci devre seçilen başkanlar iki yıl, ikinci devre için seçilen başkanlar da üç yıl görev yapıyorlar. Ben TBMM'nin 29'uncu başkanıyım. Ben görevdeyken geçen bir yılı aşkın süre Meclisimiz için çok büyük bir anlamı barındırıyordu. Bu da benim için hakikaten büyük bir onur. Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100'üncü yılı ve böylesi anlamlı bir yıldönümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başkanlık etmek benim için ayrıca çok kıymetli.” diye konuştu.