Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattının Rehabilitasyon çalışmasının tamamlanması sonrası AKP’li vekiller test sürüşüne katıldı

 

1265 GÜN SONRA ‘DÜDÜK’ ÖTTÜ!

 

 

Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattının Rehabilitasyon ve Sinyalizasyon Projesi'nde yapım çalışmaları tamamlanan Karabük-Gökçebey-Zonguldak kesiminde yolcu taşımacılığına bin 265 gün sonra yeniden başlandı. En son 25 Eylül 2012 tarihinde bakım çalışmaları nedeniyle ara verilen tren seferleri dün AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar’ın da katılımıyla ilk seferini yaptı. Belediye Başkanları, Sivil toplum örgütleri ve AK Partili yöneticilerin yanı sıra gazetecilerin de hazır bulunduğu ilk seferde Zonguldak Tren Garı’ndan 07.50’de kalkan yarı hızlı tren, her istasyonda durunca yaklaşık 1,5 saatte Gökçebey’e vardı. Gökçebey’deki karşılamada coşkulu kalabalık protokolü ve ilk treni çiçeklerle karşıladı.

ZONGULDAK – KARABÜK ARASI 3.5 SAAT

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar’ın makinisttin yanında yolculuk ettiği ilk seferde Zonguldak Garı'nın yeniden faaliyete geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Özbakır, Avrupa Birliği yetkililerinin de gelmesiyle birlikte garın resmi açılışının Nisan ayında gerçekleştirileceğini dile getirdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise Zonguldak’ın Türkiye genelinde 6’ncı sırada olduğunu vurgulayarak, “Bu tren saatte 140 kilometreye çıkabiliyor. İkili DMO tipi dizel tren setinden oluşuyor ve bunlar yeni vagonlar. Türkiye’de bu noktada 6’ncı sıradayız. Bu vagonlardan Türkiye’de birçok noktada yok. Fakat şuan sinyalizasyon sistemi tam anlamıyla tamamlanmadığı için 140 kilometre hıza çıkılamıyor” ifadelerine yer verdi.

 

(Umut ERSES)