15 yıllık kulüp hayat buluyor
Zonguldak'ın en eski kulüpleri arasında yer alan ve 15 yıl önce kapanan Zonguldak Stad Atletik, milli atletizm antrenörü ve aynı zamanda kulüp başkanlığına seçilen Utku Duman girişimleri ile yeniden faaliyete geçiyor. Başkan Duman yönetiminde atletizm sporuna yeniden renk getirecek Stad Atletik ilk olarak ferdi branşlarda hizmet ederek, ilimizi yerel ve ulusal bazlarda şampiyonalarda temsil edecek. 
1952 yılında kurulan ve Zonguldak'ın en eski kulüplerindan bir olan Stad Atletik,  çeşitli branşlarda ilimizi temsil etmesinin ardından geçtiğimiz yıllarda kapanarak büyük üzüntü yaratmıştı. 15 yıl sonra yeniden bir yapılanmaya giderek yine aynı başarıları yakalamayı hedefleyen Stad atletik Milli atletizm antrenörü Utku Duman'ın girişimleri ile yeniden hayat bulacak. Kulüp Başkanlığını ve antrenörlüğünü Utku Duman’ın yapacağı Zonguldak Stad Atletik Spor Kulübü yerel ve ulusal bazda çeşitli branşlarda resmi olarak müsabakalara katılarak ilimizi başarıya taşıyacak. 
Başkan Utku Duman, ''İlk olarak ferdi branşlarda hizmet vereceğiz''
Atletik Kulübü’nün yeni Kulüp Başkanı ve antrenörü Utku Duman ,ilk olarak ferdi branşlarda hizmet edeceklerini söyleyerek, ''1952 yılında kurularak sayısız milli sporcuyu Türk sporuna kazandıran, Zonguldak'ın ilk atletizm kulübünü, kapanmasının üzerinden 15 yıl geçtikten sonra ‘Zonguldak Stad Atletik Spor Kulübü’ ismiyle hizmete sokarak önümüzdeki haftadan itibaren faaliyetlerimize başlayacağız. Önceliğimiz ferdi branşlarda spora hizmet etmek ve çocuklar için sosyal sorumluluk projeleri üretmek olacak” dedi.
Emre Can Bayram