19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 100'ncü yılıında yürüyüş ve törenle kutlandı.

100. yıl kutlamaları kapsamında Fevkani köprüden başlayan kortej, valilik önünde son buldu. Yürüyüşe Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel tarafından Valilik Atatürk anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu.

 

Yüksel, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, "Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atataürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan İstiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum'dan geçerek tüm vatan sathına yayılmıştır. Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti'nin yine dünya üzerindeki varlığını hür, bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve 'Türk Milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk Milleti büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla sürdürülen bu mücadele, imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmıştır. İstiklal Mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal'in Milletimize armağanıdır" dedi.

 

Tören, konuşmaların ardından yöresel halk oyunları gösterileri ile devam etti.