Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci, 2019 başarı ödüllerinin belli kesim ve belli sendika üyelerine verildiğini iddia etti.  Adaletsizlik yapıldığını ileri süren Kahveci, yeni il milli eğitim müdüründen de herkesi kucaklamasını istedi.

Kahveci'nin açıklaması şöyle:

"2019 Yılında başarılı öğretmenlere ödüller verildi. İlimizde de başarılı olanlar Ereğli 38, Alaplı,  28 Çaycuma  3 Devrek 6 Kilimli  de 2 kişi  başarı ödüllerine  hak kazanmışlar.  Merkez ilçe, Kozlu Gökçebey'de başarılı memur ve öğretmen  görünmüyor. Başarı ödülleri  MEB tebliğler dergisinde yayınlandı. Hangi öğretmen, hangi şef, hangi müdüre  hangi  çalışmalarına  göre başarı belgesi  ödülü  verildi bilinmiyor. Bunların içinde ilçe milli eğitim şube müdürleri  ve müdürleri de var. Bu da ayrı bir ironi durum.  Ortada bazı  ilçeler başarılı bazıları başarısız görülüyor . Merkez ilçe atlatılarak ilçelerin başı çekmesi  ayrı bir uygulama  olduğu gibi yapılan  ayrımın da ayrı bir skandal olduğudur.

ADALETİN BU MU DÜNYA?

Biz Eğitim İş olarak yapılan davranışın hakkaniyet nezdinde yapılmadığını ifade ederken eğitimde bir tahribat olduğunu  ifade ediyoruz. Her şey yandaşlara ayrılacak ve paylaştırılacak . İşte bu  uygulamalar 'Adaletin bu mu dünya' şarkısını çağrıştırmaktadır. Biz ilimizde çok çadır tiyatroları gördük. Şimdi de  buna bir yenisi eklenmiştir. 'Kendim yazdım, kendim verdim, yazdım gitti, kim ne  diyebilir?' senaryosu yapılmıştır. Ama bu oyun kamuoyuna düşmüştür. Her kimse kendisini uyanık yere koyarken  diğerlerini de bu uyduruk  oyunları anlayamayacak kadar saf değildir. Bu ayak oyunlarını yıllardır biliyoruz.  Birileri çaktırmadan yedirmeye çalışıyor ancak  bizler de  bu ayak oyunlarını yemiyoruz.  

ŞEFFAF OLMADIĞI İÇİN GAYRİ MEŞRU...

Gerçekten hak edenlere lafımız yoktur ancak her şey şeffaf olmadığı için bu ödüllerin gayri meşru olduğunu düşünüyoruz. Bu başarı belgesi alanların hangi sendika üyesi olduklarının açıklanmasına gerek yok. Yüzde doksanı  yandaş sendika üyeleridir. Ayrımcılığın bu kadarı da pes yani.  Eğitimde bu yapılıyorsa kime örnek olacağımızın da bir önemi kalmamıştır.  Yeni göreve başlayan Zonguldak Milli Eğitim Müdürünün bu çıkarcı yaklaşımının önüne geçmesini ve adalet nezdinde herkese  yaptığı işi  kadar eşit bir dağılım, paylaştırma yapmasını ve eğitim çalışanlarının tümünü kucaklamasını diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." (Haber Merkezi)