23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

İlk tören Valilik önünde düzenlendi. Düzenlenen törene daire müdürleri, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı ve beraberindeki öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Tören saygı duruşunu istiklal marşının okunmasının ardından sona erdi.

VALİ BEKTAŞ’A ZİYARET

Valilik önündeki törenden sonra Bahçelievler İlkokulu Müdürü, öğretmen ve öğrencileri Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Vali Bektaş da öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Başka ülkelerde çocuklara has bayram olmadığına vurgu yapan Bektaş, şunları söyledi:

“Çocuk bayramı diye doğrusu ben başka bir ülkenin bayramı olduğunu bilmiyorum. Bizim ülkemize has bir özelliktir. Atatürk'ün çocuklarımıza armağanıdır. Çocuklarımız 23 Nisan'ı kutluyor. Türkiye'de Cumhuriyetinin başarılı projenin sonuçlarını her geçen gün çok daha rahat görebiliyoruz. Türkiye'nin başardıklarına bakınca görebiliyoruz. Komşularımızın başaramadıklarını görebiliyoruz. Tabii ki bu her şey değil mutlaka bizden daha ilerde olan daha çok gelişmiş olan ülkeler, uluslar var. Biz de bu yolda devam ediyoruz. Özellikle çocuklarımızın eğitim sisteminin gayretiyle çabasıyla, umuduyla, varlığıyla görebiliyoruz. Yolumuz uzun daha çok çalışacağız. Çocuklarımızın enerjisini, çocuklarımızın bize getireceği yeniliklere çok ihtiyacımız var. Bu duygularla tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum"

Öğrenciler ise Vali Erdoğan Bektaş'tan okullarındaki eksiklikleri dile getirerek bazı isteklerde bulundu.