23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Zonguldak’a gelen Bulgaristan, Ukrayna, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkoyunu ekipleri, Çaycuma’da gösteri yaptı...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Çaycuma’da da coşku içinde kutlandı. 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Zonguldak’a gelen Bulgaristan, Ukrayna, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkoyunları ekiplerinin, Çaycuma’da da yaptığı gösteri etkinliklere uluslararası coşku kattı.  Halkoyunu ekipleri, gösteri öncesi Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret etti. Başkan Kantarcı, Belediye Meclis Salonu’nda ağırladığı misafirlerine günün anısında birer plaket sundu. Grup temsilcileri de, Başkan Kantarcı’ya, yörelerine ait çeşitli armağanlar sunduktan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda gösteri yaptı. Çocuklarıyla birlikte alanı dolduran vatandaşlar, halkoyunları ekiplerinin gösterilerine zaman zaman alkışlarla destek verdi.

 

BAYRAM COŞKUMUZU ARTIRDINIZ

Gösterilerin sonunda bir konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, alanı dolduran vatandaşlara ve uluslararası grup halkoyunları ekiplerine teşekkür ederek, “Ben yıllardır Çaycuma’da bayramları gördüm ama sizler sayesinde 23 Nisan’ı bu kadar coşkulu kutlamamıştık, sağ olun, var olun. Bu çocuklarımız bal arıları, bunlar büyüyecekler bu memlekete büyük insan olacaklar. Hepimiz bu çocuklar için varız. Bulgaristan, Macaristan, Ukrayna ve Kıbrıs’tan gelen çocukların hepsinin alınlarından öpüyorum. Çaycuma hepimizin övünç duyacağı, yaşam kalitesinin çok yükseldiği ve giderek daha da güzel şeylerin yapılacağı çok güzel bir memleket. Çaycuma ile övünüyoruz. Bu çocuklar çok güzel ortamlarda sağlıklı büyüyüp bu memlekete faydalı insanlar olacaklar. Bu etkinliklerde emeği geçen bütün hemşerilerime, personelime ve dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.