Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. Yıldönümünü Devrek’te çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

30 Ağustos 2021 tarihinde Devrek Belediye Başkanlığı ile Devrek Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Devrek Şubesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği kutlama prgramında şu etkinlikler yer alacak:

Ünlü yazar Alper Akçam’ın konuk olacağı “30 Ağustos ve Anadolu Rönesansı” konulu panel ve kitap imzası,

Türk Halk Müziği sanatçısı Canan Başkaya’nın katılacağı “Zafer Konseri” ve Rock sanatçısı Batum Çelikler, Remzi Budak ve Ekibi’nin yöresel türkülerden oluşan halk konseri,

Gençler ile çocuklara yönelik Tişort Boyama Atölyesi-Palyaço-Balon ve Dondurma Dağıtımı, Bisiklet Turu, Fener Alayı yer alacak.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 30 Ağustos Zaferi’nin dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçtiğini belirterek, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 99.yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Başkan Bozkurt, o günün kahramanlarına borçlu olduklarını belirterek, “30 Ağustos tarihimizin önemli bir kırılma noktası, bir dönüm noktasıdır. Bütün toplumların böyle önemli günleri vardır. Önemli olayların yaşandığı tarihler vardır ve o olaylar o toplumların geleceğine yön çizer. 30 Ağustos Zaferi de bir ulusun küllerinden doğuşunun gerçekleştiği bir gün. İşte Türk tarihinde büyük önem arz eden 30 Ağustos Büyük Zaferin 99. Yıldönümünü Devrek’te büyük bir coşkuyla ve çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.”dedi. (Haber Merkezi)