Zonguldak İl Genel Meclisi 5. oturumu Başkan Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı. Önceki oturuma ilişkin toplantı tutanak özeti okunup oylandı. Bugünkü oturumda ise 30 gencin istihdam edileceği bir hizar atölyesi projesi onaylandı. 

İl Meclisinde ele alınan maddenin detay şöyle:

"İlimiz Çaycuma İlçesi Ramazanoğlu Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda: 136 ada, 22 parsel no ile kayıtlı taşınmaz üzerinde, ahşap konulu hızar atölyesi yapmak amacıyla “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amaçlı, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler, Sanayi ve Ticaret Komisyonlarınının ortaklaşa hazırlamış oldukları 21 – 16 – 13 – 21 – 18 – 7 sayılı raporlarının görüşülmesi"

Yapılan müzakerelerin ardından hızar atölyesi onaylandı.

Çaycuma Ramazanoğlu köyü hudutları dahilinde yapılması planlanan hızar atölyesi projesi konuşuldu. Proje kapsamında 25-30 gencin istihdam edileceği belirtildi. Başkan Karaveli, bölgedeki işsiz gençlerin istihdam edilmesi için söz aldıklarını belirterek, orman ve ahşap ürünler üzerine hizmet verecek bir projeyi onaylamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

(Şebnem Saka)