Eski Anavatan Partisi üyeleriyle bir araya gelen MHP Milletvekili Adayı Zeki Çakan:

 “30 yıl önceki koltuğa talibim”

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanlığı yapan MHP Zonguldak 1’inci sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, eski Anavatan Partisi üyeleriyle bir araya geldi. Anavatanlılardan MHP’ye oy isteyen Çakan; “Vereceğiniz her oyla milletvekili olarak gideceğimiz yerde sizlerden uzak değil, yakın olacağımıza söz veriyorum. Ben 1995 yılında milletvekili olarak oturduğum koyluğa oturmak için mücadele ediyorum. Hiçbir zamanda bu koltuğa sarılmadım, sarıldığım bir tek şey hizmettir.” şeklinde konuştu.

Anavatan Partisi üyeleriyle kahvaltıda buluşan Çakan şunları söyledi: “Anavatan Partisi kapandı. İçinde bulunduğumuz Türkiye’nin durumunu dikkate aldığımda ve Zonguldak’ın bugünkü ekonomik ve sosyal yapısını incelediğimde taşın altına elimi koymak mecburiyetinde hissettim. İşte bu nedenle MHP’ye önce üye sonra aday adayı sonrada aday olarak karşınıza çıktım. Anavatan Partisi olarak bir gün partisinin, üyelerinin ve seçmenlerinin bana verdiği oyu haram ettirmedim. Anamın ak sütü gibi helal ettirdim. Bir günde güvenlerini sarsmadım. Onlardan kopmamaya önem gösterdim.

“YOLSUZLUK, ARSIZLIK YAPMADIM”

Zaman zaman çok büyük haksızlıklara da uğradık ama göğsümüzü gere gere hesabımızı kitabımızı verdik. Bizi yüce divana sevk ederken yolsuzluktan, arsızlıktan, görevi kötüye kullanmadan falan değil, çok konuştuğu için hadi sende git diyen bir zihniyet beni yüce divana gönderdi. Türk siyasi hayatımda da bir ilki gerçekleştirdik ve 1961 yılından bu yana yüce divanda başbakan ve bakanlar yargılanır o yargılananlar içerisinde bir tek ben oy birliğiyle beraat ettim. Dolayısıyla siyasetçi idamına da bayrağımıza da giydiğiyle hesap vermenin huzuru ve mutluluğunu taşıya bilmeli. Türkiye de geçmişteki Anavatan Partisinin felsefesine vatanın ve milletin bölünmez bütünlülüğü için gereken gayreti sarf eden MHP de yer aldık. Partim için geçmişte nasıl çalışıp güveninizi sarsmadım, emin olunki vereceğiniz milletvekili olarak her oyda da en az Belediye Başkanlığındaki gibi başarılı olacağım.

 “KOLTUĞA SARILMADIM”

Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık ile Meclis Başkanlığı koltuğuna oturmadım. Onun haricinde mühendislikten genel müdürlüğe kadar her koltukta oturdum. Bugün milletvekili olmak için günde en az bin 500 kişiyle bir araya geliyorum. Ben 1995 yılında milletvekili olarak oturduğum koltuğa oturmak için mücadele ediyorum. Hiçbir zaman da bu koltuğa sarılmadım, sarıldığım bir tek şey hizmettir. Bu yolda da bana destek vereceğinize inanıyorum. İster iktidar olalım ister muhalefet ama parmak kaldıranla indiren arasında, masaya yumruğunu vurup vurmayan arasında çok fark var. Vereceğiniz her oyla milletvekili olarak gideceğimiz yerde sizlerden uzak değil, yakın olacağımıza söz veriyorum.”

Haber: Nermin AKKAYA/Melisa ADIGÖZEL