İşadamı Zafer Sağlam’ı muhasebecisi 5 milyon 163 bin 965 lira dolandırdı

Düzce'de Zonguldaklı iş adamı Zafer Sağlam’ın sahibi olduğu şirketten, bilişim sistemlerini kullanarak başka hesaplara 5 milyon lira aktararak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen muhasebeci kadın ve beraberinde biri eşi olmak üzere 3 kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yaptığı yazılı açıklamada, bir ihbar üzerine, Üçköprü mevkisindeki bir Zafer Sağlam’ın sahibi olduğu ‘HASMİR’ isimli otomobil galerisinde muhasebeci olarak çalışan Saliha E.'nin (45), şirket tarafından kendisine 3 yılllığına verilen imza yetkisini kullanarak değişik tarihlerde ve değişik miktarlarda olmak üzere çalışmış olduğu şirket hesabından başka hesaplara toplamda 5 milyon 163 bin 965 lira aktardığının tespit edildiğini belirtti.

Güre, aynı şirkette çalışan başka bir yetkilinin, bazı araçlar hakkında işlem yaptığı sırada giderlerin iki kez işlendiğini fark etmesi üzerine başlatılan soruşturmada, Saliha E.'nin hesabına geçirmiş olduğu paralarla Düzce, İstanbul ve Aydın illerinde gayrimenkul ve araçlar satın aldığı sonucuna ulaşıldığını aktardı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler Saliha E. ve kocası E.E. (45) ile A.Ö. (40) ve A.K.'nin (33), "aynı fikir ve eylem birliği içerisinde üzerlerine atılı bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle hırsızlık" suçundan mahkemeye sevk edildiğini belirten Güre, şüphelilerden Saliha E.'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını kaydetti. (UMUT ERSES)