MHP İl Başkanı Ayan, milletvekilliği aday adaylığı içi başvuru tarihini 12-18 Mart olarak açıkladı

“7 başvuru var”

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Genel Merkez’in il başkanlıklarına gönderdiği talimatla 1 Mart’tan önce aday adayı olacakların açıklama yapmamalarıyla ilgili bildirge geldiğini açıkladı. Aday adayları resmi müracaatlarını 12 Mart-18 Mart arasında yapacakları ve saha çalışmasına başlayacakları söyleyen Ayan,  Zonguldak’tan 7 milletvekili aday adayı müracaatının olduğunu ve bu sayının ilerleyen günlerde artmasını beklediğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi’nde iki grup arasında yaşanan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'nun adını toplantı salonuna verdiklerini belirten İl Başkanı Ayan, “MHP teşkilatları olarak kendisini unutmadık, unutturmamalıyız. Toplantı salonumuzun girişine şehidimizin adını yazdık. Şehit Fırat Çakıroğlu toplantı salonu yaptık. Bu partiye her geldiğimde mutlaka o acıyı yaşayacağım. Şehidimizin ismini her gördüğümde de ruhuna bir Fatiha okuyacağım.” dedi. Genelge hakkında bilgi veren Ayan, “7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25’inci dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylığı başvuruları 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 09.00’da başlıyor ve18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 17.00’de sona eriyor.  MHP aday adaylarının bu tarihler arasında MHP Genel Merkezi’ne seçim işleri kayıt kabul birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Aday adaylarından 2 bin lira başvuru aidatı alınmasına karar verilmiştir.” şeklinde konuştu.

Bu seçimlerin Zonguldak ve MHP için çok önemli olduğunu belirten Ayan, MHP’nin Zonguldak için hedeflediği en az 2 milletvekili başarısına ulaşacaklarını söyledi.  Zonguldak’ta bir dönem valilik görevinde bulunan Yavuz Erkmen ile MHP’den Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay’ın isminin milletvekili aday adaylığı için geçtiği şeklindeki soruya ise Ayan, “İsim açıklayamıyoruz. 2 Mart itibarıyla gelen müracaatlara göre kimler başvuru yapmış, kimler yapmamış görürüz.” dedi.

Haber: Nermin AKKAYA