Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinin 1 Ağustos 2021 Pazar günü Site Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan genel kurulu öncesi akıllar karıştı. Borç batağında olan kooperatifi itibarlı hale getiren 3 bin 500 TL maaşlı Başkan Ercan Şehri’nin karşısına 7 bin 500 TL maaşlı Müdürünün aday olması kamuoyunda “Hamuduyla getirecek” şeklinde yorumlandı.
Yaptığı tüm görevlerde adaletten şaşmayan, borç batağında devraldığı kooperatifi itibarlı hale getiren Ercan Şehri’nin şaibeli işlerle bugüne kadar adı anılmadığı gibi pandemi döneminde esnaf ve sanatkarlara açtığı kredilerle de taktir toplamıştı. Bölge birincisi olan Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri kendi gelirleri nedeniyle yüksek maaş almayan Başkan olarak biliniyor. Kooperatifin Müdürlüğünü yapan Uğur Altun ise kendisine ait işyeri olmasına rağmen 7 bin 500 TL maaş alıyor. 
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanlığına aday olan Uğur Altun’un seçilmesi halinde maaşını ne yapacağı henüz bilinmiyor. Kamuoyunda ise Uğur Altun için geçmişte olduğu gibi kooperatifin paralarını çarçur edeceği hatta gayri meşru işler yapanlara kredi açma sözü verdiği de ileri sürülüyor.

(Haber: Cevdet Akgün)