CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Kilimli’de AKP’ye yüklendi

 

“7 Haziran’da güle güle deyin”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, dün Alaplı, Kilimli ve Tepebaşı’nda düzenlenen açık hava mitinglerinde halka hitap etti. Hamzaçebi, Kilimli Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitaben yaptığı konuşmada CHP’nin tek derdinin halkın sorunları olduğunu belirterek, “Umutsuzluğa hiç yer yok çünkü CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu var. Büyük ülkeler emeklisine ikramiye vermekten kaçmaz. Suriyelileri hiç yokken ülkemize alıp bakabiliyorsak demek ki emeklimize de bakacak gücümüz vardır. Endişeniz olmasın 2 maaş ikramiye CHP’nin bir seçim sözü olduğu kadar emeklilere bir insanlık borcudur.” dedi.

 

“DAVUTOĞLU SELAMIN ALEYKÜM DEDİ GİTTİ”

 

Başbakan Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak mitinglerine de değinen Hamzaçebi, “Zonguldak’ı Türkiye’de bilmeyen yok. Kılıçdaroğlu sizlere sözler verdi. Kömür madenlerinde Türkiye’nin son yıllarda yaşadığını biliyorsunuz. TTK’yı ayağa kaldırma sözü verdi. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Zonguldak sorunlarını TTK’yı mülkiyet sorunlarını çözeceğim’ dedi bunu söyledikten sonra Sayın Davutoğlu’na bir şeyler demesi gerekmiyor mu? Selamın aleyküm, aleyküm selam diyip gitti. Selamı Zonguldaklı aldı ama giderken güle güle diyemedi ama 7 Haziran akşamı en güzel güle güle lafını söyleyecektir” dedi.

Hamzaçebi AKP’ye yüklendi

 

“Davutoğlu geldi ‘Selamın aleyküm, aleyküm selam” diyip gitti. Selamı Zonguldaklı aldı ama giderken güle güle demedi, Zonguldaklı 7 Haziran akşamı en güzel güle güle lafını söyleyecek”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi tarafından Kilimli Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli bir miting düzenlendi.

Turpcu’nun basın danışmanlığından yapılan açıklamaya göre Kilimlili vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği mitinge CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın ve Ali İhsan Köktürk, Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Cemal Şerifoğlu, Sarıyer Belediyesi eski İmar Komisyonu Başkanı Erdal Sarıgöl, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ilçe ve belde başkanları ile partililer katıldı.

CHP iktidarında hiçbir zaman enkaz devraldık diye bir söz duyulmayacağını söyleyen Hamzaçebi, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğundan hiç kimsenin şüphesinin olmadığını vurguladı.

Hamzaçebi yaptığı konuşmada, “Türkiye 7 Haziran’dan sonra hak ettiği iktidara kavuşacaktır. Biz size 13 yılı anlatmaya gelmedik. 13 yılda mevcut hükümet Zonguldak’a, Türkiye’ye ne vermiştir bunu en iyi sizler değerlendireceksiniz. İyi yaptılar diyen de olabilir olmaya da bilir. Bizim derdimiz CHP’nin ne yapacağıdır. Bunun için yollardayız. Bizim derdimiz insanımızın mutlu olmasıdır. Sabah uyandığında sıkıntılarla güne başlamaması, çocuğunu okula gönderirken masrafı nasıl karşılayacağım sıkıntısı yaşamamasıdır. Emeklimizin bayramları nasıl geçireceğim, ay sonunu nasıl göreceğim derdi olmamasıdır. 6 milyon işsizimiz var ve Zonguldak emekli kenti oldu. Cumhuriyetin en büyük eserlerini ERDEMİR’i KARDEMİR’i yapan Zonguldak bugün elinde bir şey kalmamıştır. Umutsuzluğa hiç yer yok çünkü CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu var.  19 Nisan’da Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu seçim bildirgemizi açıkladı. O günden beri Türkiye’yi adım adım dolaşıyoruz. İktidar olduğumuzda Türkiye’yi nereden nereye getireceğiz bunları anlatıyoruz. Biz bunu yaptıkça bizim karşımıza geçip kaynak nerede diyorlar. Bu kadar projeyi nasıl yapacaksınız diyorlar. Türkiye’de 2 milyon Suriyeli var. 2 milyon Suriyeliye 5buçuk milyar dolar harcadık. Başbakan Cumhurbaşkanı IMF’den borç alıyorduk şimdi borç vereceğiz diyor. Türkiye’ye Suriyeli besler, IMF’ye borç verir çünkü güçlü ülkeyiz diyorlar. Bizde buna inanıyoruz. Türkler büyük bir millettir. Bundan hiçbir kuşkumuz yok. Büyük ülkeler emeklisine ikramiye vermekten kaçmaz. Suriyelileri hiç yokken ülkemize alıp bakabiliyorsak demek ki emeklimize de bakacak gücümüz vardır. Hükümet olduğumuzda hazinede para var mı yok mu, enkaz devraldık demeyeceğiz. Bunları bizden duymayacaksınız. İlk ramazan bayramında ikramiyeyi hemen emeklilerimize vereceğiz. Kurban Bayramı’nda emeklimiz nasıl kurban keseceğim endişesi yaşıyor, nasıl torunlara harçlık vereceğim endişesi yaşıyorlar. Endişeniz olmasın 2 maaş ikramiye CHP’nin bir seçim sözü olduğu kadar emeklilere bir insanlık borcudur. Biz bu borcun gereğini yerine getireceğiz” dedi.

ALIRKEN İYİ AMA VERİRKEN BİRŞEY YOK

Zonguldak’ın vergi ödemede 19., kamu yatırımlarında ise 57. sırada olduğunu da dile getiren Hamzaçebi, CHP iktidarında Zonguldak’ın yıldızı parlayan bir il olacağını dile getirerek, “Zonguldak Cumnhuriyet’in kentidir. Elbette tüm kentlerimiz Cumhuriyetin ama ilk yatırımlar buraya yapılmıştır. ERDEMİR halen Cumhuriyetin gurur kaynağıdır. Burası emeğin ve kömürün başkenti. Bu kadar özellikli bir şehir ama göç veriyor. Vergi ödemede 19. sırada ama kamu yatırımlarından pay almaya gelince 57. sırada. Şehirlere yapılan teşvik uygulamasının dışında kaldı. Sonra sektörel teşvik verdiler ama bu sıkıntı giderilmedi. Zonguldak’ın hak ettiği teşvik verildi mi? Bu teşviği biz vereceğiz. Bu buradan gelişi güzel yapılmış bir söz değildir. Nerelerde hangi yıldız kentleri yaratacağımız bellidir ve o kentlerden biride Zonguldak olacaktır. Yapacağımız çok iş var. Dün Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da Türkiye’ye çağ atlatacak olan bir proje açıkladı. Anadolu topraklarında 3 milyon nüfuslu yeni bir çekim merkezi, ulaşım ağlarının ortasında yeni bir çekim merkezi. Bir malın bir ülkeden diğer ülkelere çok çabuk ihracaat yapmaya yarıyor. Bunu bir Çin biride Singapur’da uygulanıyor. Ayrıca burası bir depolama alanı oluyor. Şirketler ister Çin’de ister Amerika’da olsun lojistik şirketlerine yarayacak. Bu Türkiye’ye çağ atlatacak bir proje ama Sayın Davutoğlu hemen olmaz dedi. Sonrada biz bunu düşünmüştük diyor. Bunu düşünmek yetmiyor bunu ilan edeceksin hayata geçireceksin” ifadelerine yer verdi.

GÜLE GÜLE’Yİ 7 HAZİRAN’DA DİYECEKSİNİZ

Başbakan Davutoğlu’nun Zonguldak mitinginde hiçbir müjdede bulunmadığını da sözlerine ekleyen Hamzaçebi, “Sayın Davutoğlu Zonguldak’a geldi. Sayın Kılıçdaroğlu’da onda önce geldi. Zonguldak’ı Türkiye’de bilmeyen yok. Kılıçdaroğlu sizlere sözler verdi. Kömür madenlerinde Türkiye’nin son yıllarda yaşadığını biliyorsunuz. TTK’yı ayağa kaldırma sözü verdi. Sayın Kılıçdaroğlu Zonguldak sorunlarını TTK’yı mülkiyet sorunlarını çözeceğim dedi bunu söyledikten sonra Sayın Davutoğlu’na bir şeyler demesi gerekmiyor mu? Selamın aleyküm, aleyküm selam diyip gitti. Selamı Zonguldaklı aldı ama giderken güle güle diyemedi ama 7 Haziran akşamı en güzel güle güle lafını söyleyecektir” dedi.

ONLAR ARANIZDA YÜRÜMEYİ UNUTTULAR

Mevcut hükümet temsilcilerinin otellerin kırmızı halılarında yürümekten vatandaşın arasında yürümeyi unuttuğunu da belirten Hamzaçebi, “Aranızda olmaktan son derece mutlu oldum. Zonguldak ve Kilimli benim manevi olarak da bağlı olduğum bir yerdir. Sizlerin havası teneffüs etmekten huzur duyuyorum. Sizlerin dertleri bizim derdimizdir. CHP’ye destek verin bize güvenin. Ne söz verdiysek bu sözümüzün arkasındayız. İktidar olduğumuzda ama diye bir şey bizden duymayacaksınız. Biz vatandaşımızın içinden izinden geliyoruz. Biz vatandaşımızla yürüyoruz. Onlar otellerin kırmızı halılarında yürümekten sizin aranızda yürüyemiyorlar. Biz sizin içinizden geldik, beraber yürüdük, beraber yürümeye devam edeceğiz” dedi.

2-B BARIŞ PROJESİ ÇIKACAKTIR

Zonguldak’ta ciddi bir sıkıntı olarak bilinen 2B sorununun, CHP iktidarında Barış Projesi olarak hayata geçeceğini de söyleyerek sözlerine son veren Hamzaçebi, “2-B Cumhuriyet Halk Partisinin 2011 seçimlerinde verdiği sözdür. Sayın Kılıçdaroğlu 2-B projesini barış projesi olarak açıkladı. Çünkü bu konu vatandaşla devletin yıllardır itilaf konusu olmuştur. Vatandaş yıllardır elini devlete uzatmış şu tapumu ver demiştir. Zonguladk’ta iş vardı maden vardı ben buraya geldim. Burada çalıştım. Her insanın başını sokacak bir yeri olması insan olmaktan kaynaklanan bir hakkıdır. Bu evi kendim yaptığımda devlet olarak arsa göstermedin, kolaylık sağlamadın bende birisine bedel ödeyerek bir ev yaptım. Yıllardır ben mi işgalci sayıyorsun yeter diyor vatandaşımız. O nedenle Kılıçdaroğlu hadi devletle vatandaş el sıkışsın ve bunun adı barış olsun dedi. Biz bu teklifi 2011 seçimlerinden sonra hemen meclise verdik. Her kanun adalet önüne çıkmalıdır. Kanun çıkıyor ve vatandaşın sıkıntısını çözmüyorsa o kanun başarılı değildir. Bu yanlış çıkan kanun CHP iktidarında düzelecektir. Orman köylülerine bu tapular bedelsiz verilecektir. Kendi ihtiyacı için ev veya dükkan yapmış bunu emlak değer vergilerine göre vereceğiz. Zonguldak’ta yok ama birileri AVM veya Otel yapmış 2B arazilerine buna da bari yaptılar yerin bedeline göre verelim dedik. Adaletli olalım herkese aynı bedelden vermeyelim dedik. Gelir vergisinde bile çok kazanandan çok az kazanandan az kalınır. Herkese aynı kefeye koydular ve bundan yararlanan oldu yararlanamayan oldu. Kimin ne sıkıntısı varsa bunda sıkıntıyı çözeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından Hamzaçebi milletvekili adayları ile el kaldırarak poz verdi. Miting sonrasında Hamzaçebi ve adaylara yoğun ilgi gösterisinde bulunuldu.