7 PUAN SINIRINA ULAŞIRSAK PLAY OFF'A KALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Zonguldak Kömürspor'un teknik direktörü Serkan Afacan ve Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Öztürk, Zonguldak Kömürspor'un kendi sahasında 2-0 mağlup olduğu Samsunspor maçı ve hafta sonu deplasmanda oynayacakları 1922 Konya maçı öncesinde spor kamuoyuna açıklamalarda bulundu. 
Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan Samsunspor karşısında 70'inci dakikaya kadar istedikleri oyunu ortaya koyduklarını söyleyerek, hakem hatalarıyla birlikte sahadan 2-0 mağlup olduklarını söyledi. Afacan ayrıca Konya maçının zor bir maç olduğunu ve dört maçlık periyodun son maçını kazandıkları takdirde play offun içerisinde olacaklarını söyledi.
 Zonguldak Kömürspor Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Öztürk ise Samsunspor maçında yapılan hakem hatalarıyla ilgili gerekli girişimleri yaptıklarını ve hakemlerin art niyetli oduklarını düşündüklerini ifade etti. 
Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Öztürk; 'Kötü bir hakem triosu maçı yönetti''
Zonguldak Kömürspor'un Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Öztürk, kötü bir hakem triosunun maçı yönettiğini söyleyerek, ''Geçen hafta Samsunspor maçı oynadık. Grubun iki kuvvetli takımı maddiyat olarak aynı değil. İki güçlü takımın karşılaşmasında malesef kötü bir hakem triosu vardı. Hakem olarak bu veryansınlar bu çağırmalarımız Zonguldak Kömürspor'un hakkının yenildiği için bu feryadımız. Başka kimseyi karalamaya niyetimiz yok. Ben bundan önceki toplantılarda hakemlerin art niyetli olmadığını düşünüyordum ama Ömer Lütfi Aydın'ı gördükten sonra bu kanım değişti. Çok iyi niyetli bakmıyorum artık. Bununla ilgili Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekariya beyle görüştük. Hem şifayi hemde yazılı olarak şikayetlerimiz yapıldı. Bunlar sonucu değiştirme adına değil. Bundan sonraki maçlarda daha kaliteli hakemler adına yapıldı. Oyuna oyuncu gireni bile göremeyen hakemin malesef 20 metreden hakem Serkan hocanın önünden geçiyor. O golü görüyor bunu göremiyor. Burada kural hatası varmıdır? diye baktık. Burada bir hakem hatası vardır. Bakıyorsunuz Samsunspor kulübesinden de kimseyi disipline sevk edilmemiş.Orada bir hata olmuş hatayı ört pas etmişler. Bu hakemlerin ne kadar maça odaklandıkları gösterdiler''diye konuştu.
Konya'nın zor bir deplasman olduğunu ifade eden Öztürk, ''Konya çok şansımızın tuttuğu bir  takım diyemeyiz. Konya deplasmanı bizim için her zaman zor olmuştur. Her ne kadar altlarda görünselerde Konyaspor'un altyapısı iyi bir takım olduklarını düşünyorum. O konularla ilgili teknik analizleri hocamız anlatır. Takım olarak yarın antrenmanı yaptıkdan sonra yola çıkacağız''diye konuştu. 
Öztürk; 'Konya zor bir deplasman'
Samsunspor maçına gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Her dakika onların gücünü arkamızda hissettik. Belki onları mutlu edemedik Ama bunda sonraki süreçte onları mutlu edemeyeceğimiz anlamına gelmez. Maça gelirsek ben oyunu konuşmak istiyorum. Özellikle aslında planladığımız bir oyunu oynuyorduk. Onlar geriden stoperlerleriyle oyunu kurmaya çalışan bir görüntüsündeydi. Bizde onları uzun topa sevk ettik. Bunda da başarılı olduk.
Zonguldak Kömkürspor teknik direktörü Serkan Afacan; '70'inci dakikaya kadar sitediğimiz oyunu ortaya koyduk'
Zonguldak Kömürspor'un teknik direktörü Serkan Afacan, 70'inci dakikaya kadar istedikleri oyunu ortaya koyduklarını  belirterek, ''Sonraki bölümde bizdeyken kısmına geçersek onlarda bizi çok iyi analiz etmişler. Oyuncuların top almalarını engellemeye çalışmışlar. Pas yapmayı engellemeye çalıştılar. Burada orta sahada ki yardımcı oyuncuların daha fazla takıma yardımcı olmalarını istiyorduk. Fakat bunda başarılı olamadık. Oyunun genelinde orta sahada geçen bir mücadele vardı. Ta ki 70'inci dakikaya kadar. Hakem hatası nedeniyle 1-0 mağlup duruma düştük. Ondan sonra risk aldık. Ondan sonra yaklaşık 1 metre ofsayttan yardımcı hakemin kaçırdığı pozisyondan penaltı oldu. Sonra maç 2-0'la sonuçlandı. 70'inci dakikaya kadar istediğimiz oyunu oynadık. Oyuna müdahale etmemi gerektiği dakikalarda hakem hatasından sonra motivasyonu sağlayamadık''şeklinde konuştu. 
 Teknik direktör Serkan Afacan; 'Samsunspor'a karşı denk bir oyun ortaya koyduk'
Oyun olarak Samsunspor'a karşı  denk bir oyun  ortaya koyduklarını ifade eden Afacan, ''Hakan Çevik'in pozisyonları vardı. Değerlendiremedik. Fakat başarılı olamadık. Samsunspor bu ligin önemli bütçeleriyle kurulmuş önemli futbolcuların  biraya geldiği takım. Biz onlarla bütçe olarak değil oyuna olarak denk olduğumuzu söylemiştik. Ben bu tanıyı da ortaya koyduğumuzu düşnüyorum. Bundan sonraki haftalarda aynı oyunumuzu ortaya koymaya devam edeceğiz.''
Afacan; 'Konya maçını kazandığımız takdirde dört maçlık periyotta play off potasında kalırız'
Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Serkan  Afacan, Konya maçını kazandıkları takdirde dörtlük maçlık periyotta play off potasında olacaklarını gösterdiğini söyleyerek, ''Önümüzde bir Konya maçı var. Bu dörder maçlık  periyotta düşündük başladık. Bu dört maçlık periyodun son maçı. 8 puan ve üzeri olan takım şampiyonluk yaşadığını söyledim. Burda da böyle bir süreç var. Biz Konya maçını yendiğimiz takdirde 7 puan almış olacağız. Bu play off sınırında olacağımızı gösterir. Bunu alabilecek gücümüz var''diye konuştu.
Zonguldak Kömürspor direktörü Serkan Afacan; 'Konya genç ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takım'
Konya'nın genç ve yetenekli oyunculardan kurulu olduğunu belirteren Afacan; ''Konya takımı genç ve dinamik bir takım. 11 haftalık süreç içerisinde 3 defa galip gelmişler. 1 tanesini kendi sahalarında bir tanesini de Kırklareli deplasmanında galip gelmişler. 11 gol atmışlar. Düşme potasında bulunan bir takım. Ama genç ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takım. Son3 hafta da antrenör değişikliğinden sonra ivme kazanmaya çalışmışlar. Bunun neticesinde de Kırklareli deplasmanında da 3-0 galip gelmişler. Önemli bir deplasman. İnşallah Konya'dan puanlarla şehrimize döneceğimizi düşünüyorum''dedi. 
Emre Can Bayram